მანანა მგალობლიშვილი

5
209 რეკომენდაცია
12შეფასება
28698ნახვა
5
209 რეკომენდაცია
12შეფასება
28698ნახვა
მიღებაზე ჩაწერა
ზაზა
2016-09-10
მხოლოდ დადებითი!
პროფესიონალიზმი
სისუფთავე
ეთიკა
თეა
2016-03-06
პროფესიონალი და სასიამოვნო ქალბატონი
პროფესიონალიზმი
სისუფთავე
ეთიკა
ჯულეტა
2015-12-29
უპროფესიონალი ექიმები, თბილი და სასიამოვნო გარემო და მომსახურეობა.
პროფესიონალიზმი
სისუფთავე
ეთიკა
მაჩვენე მეტი

მანანა მგალობლიშვილი

 

დაამთავრა ლვოვის სამედიცინო ინსტიტუტის სამკურნალო ფაკულტეტი, რეზიდენტურა გაიარა თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის მეანობა-გინეკოლოგიის ფაკულტეტზე, 2000 წლიდან მუშაობს "რეპროდუქციული მედიცინის და უშვილობის ცენტრში" ექიმ-რეპროდუქტოლოგად.

 

საკონტაქტო ტელეფონი: 595-51-60-60; 230-50-60/55;

იმეილი:mananamg@yahoo.com

ნინო
2014-07-01
გამარჯობა,სპერმოგრამის ანალიზში თუ შედის ნაცხის ანალიზიის ბაქტერიული კვლევა,თუ ნაცხის ანალიზი ცალკე კეთდება? მადლობა.
გამარჯობათ, ნინო. გმ,ადლობთ, შეკითხვისთვის. სპერმოგრამაში შესაძლოა გარკვეული ბაქტერიების და ანთებითი პროცესის სხვა მაჩვენებლების გამოვლენა, თუმცა ნაცხის ბაქტერიოსკოპია ცალკე ანალიზია და ის უფრო დეტალურ სურათს იძლევა. პატივისცემით, მანანა მგალობლიშვილი
ანა
2014-07-01
გამარჯობატ.. მუდმივად მაქვს პროლაქტინის პრობლემა.. დოსტინეხსსიტ იმკურნალებ და მალევე რამდენივე ტვესჰიი მაინც მეწევა პროლაქტინი ეკიმაა მირცჰია ტურქული კეხის გადაგება და ტქვენ რას მირცჰევტ?? 529 მაქვს ეხლა წინა კვირას გავიკეტე ანალიზი და ასე აცჰვენა..
გამარჯობათ, ანა. მაღალი პროლაქტინის შემთხვევაში, როცა მედიკამენტოზური მკურნალობა პრაქტიკულად შედეგს არ იძლევა, ცხადია გამოსარიცხია ჰიპოფიზთან დაკავშირებული პათოლოგია, რომლის დიაგნოსტირება შესაძლებელია თურქული კეხის რენტგენით ან ტომოგრაფიით. ასევე საყურადღებოა, გაქვთ თუ არა ოვულაცია და გალაქტორეა? უშვილობის პრობლემა გაწუხებთ ზოგადად? ასევე საინტერესოა პროლაქტინის მაჩვენებლები დინამიკაში როგორ იცვლებოდა და იცვლებოდა თუ არა საერთოდ. პატივისცემით, მანანა მგალობლიშვილი.
მანო
2014-07-02
ქალბატონო მანანა , 2 წელია უშედეგოდ ვმკურნალობ ქლამიდიაზე და მეუღლე ურეოპლაზმაზე,ძალიან დავიღალე ტყუილი დაპირებებით, გთხოვთ მიპასუხოთ სად შეიძლება მკურნალობა სრული გარაანტიით?
გამარჯობათ, პირველ რიგში მნიშვნელოვანია რა სახის კლინიკური გამოვლინება აქვს აღნიშნულ ინფექციებს ამ კონკრეტულ შემთხვევაში? ანუ გაწუხებთ თუ არა? თუ მხოლოდ ლაბორატორიული გამოკვლევების მონაცემებს ეყრდნობით? ქლამიდია წარმოადგენს ნახევრად ვირუსს, ცხოვრობს ცოცხალ უჯრედში და შესაძლებელია ადამიანს ის სულაც არ აწუხებდეს, ანუ იმყოფებოდეს რემისიის მდგომარეობაში და მხოლოდ ლაბორატორიული გამოკვლევებით დიაგნოსტირდებოდეს. ამ შემთხვევაში მას მედიკამენტოზური მკურნალობა არ ესაჭიროება და მიდგომა სხვაგვარია. ასევე მნიშვნელოვანია, რომ წყვილმა ერთდროულად იმკურნალოს და ამ პერიოდში არ ჰქონდეთ სქესობრივი კონტაქტი. ურეოპლაზმას მკურნალობა შედარებით მარტივია. ცხადია, მიდგომა ყოველთვის ინდივიდუალურია და ამას ექიმი განსაზღვრავს. რაც არ უნდა ბანალურ შემთხვევასთან გვქონდეს საქმე, მედიცინაში 100 %-იანი გარანტია არ არსებობს, მთავარია მიდგომა კონკრეტული პრობლემის მიმართ იყოს სწორი და თანმიმდევრული. სურვილის შემთხვევაში შემიძლია გაგიწიოთ კონსულტირება კლინიკაში. წარმატებებს გისურვებთ, პატივისცემით, მანანა მგალობლიშვილი
ანა
2014-07-02
3 ჯერ ვიყავი ორსულად ყველა სჰემტხვევა აბორტიტ დასრულდა... გულის ცემა სჰეწკდა... იმ ანალიზებიდან რაც გავიკეტე და აბსოლიტურად ყველაპერო გაკეტებული ,ააქვს მხოლოდ პროლაქტიი მაქვს საპრობლემო... 150 მქონდა 6 ტვის წინ ეხლა გადავამოწმე და 400 იტ მაქვს მომატებული..
გამარჯობათ, ანა. თქვენი ძირითადი პრობლემა ალბათ ორსულობის მიღწევა და მისი ბოლომდე მიყვანაა. მაღალი პროლაქტინი თრგუნავს ოვულაციას (ოვულაცია - საკვერცხედან კვერცხუჯრედის გამოსვლა) და შედეგად ორსულობა შეუძლებელი ხდება. მნიშვნელოვანია არამარტო სისხლში პროლაქტინის რაოდენობის მონიტორინგი, არამედ მისი კლინიკური გამოვლინებების დაფიქსირებაც, ანუ ხომ არ არის გალაქტორეა (სარძევე ჯირკვლიდან გამონადენი), არის თუ არა ოვულაცია და ა. შ. რაც შეეხება ორსულობის შენარჩუნებას, პირველ რიგში გამოსარიცხია საშვილოსნოსშიდა პათოლოგია, რისთვისაც ჩასატარებელია ჰისტეროსკოპია, ანუ საშვილოსნოს ღრუს ენდოსკოპიური გამოკვლევა (სპეციალური ვიდეოკამერით ხდება საშვილოსნოს ღრუს დათვალიერება), რომლის დროსაც შესაძლებელია საშვილოსნოს ღრუში ისეთი ცვლილებების დიაგნოსტიკა და იმავდროული მკურნალობა, როგორიცაა შეხორცებები, მიკროპოლიპები, ენდომეტრიუმის ჰიპერპლაზია, შეხორცებითი ტიხარი, რაც ხშირად ექოსკოპიურად არ ჩანს და ხელს უშლის ნაყოფის ზრდას და/ან ორსულობის შენარჩუნებას. აღნიშნული პათოლიგიების მოცილების შემდეგ იგეგმება ორსულობა, ხოლო ორსულობის დროს ინიშნება ისეთი მკურნალობა, რომელიც ხელს უწყობს ორსულობის შენარჩუნებას და მაქსიმალურად ამცირებს ორსულობის შეწყვეტის შანსს. მინდა ავღნიშნო, რომ ე. წ. ვირუსები ძალიან იშვიათად იწვევს უშვილობას და/ან ორსულობის შეწყვეტას. თქვენს მიერ მოწოდებული ინფორმაციიდან გამომდინარე, მე ზოგადად ჩამოგიყალიბეთ ის თანამედროვე პრინციპები, რომლითაც ვხელმძღვანელობთ აღნიშნული პრობლემის შემთხვევაში, თუმცა მიდგომა ყოველთვის ინდივიდუალურია. გმადლობთ შეკითხვისთვის, გისურვებთ წარმატებულ მკურნალობას და სურვილის შემთხვევაში ყოველთვის მზად ვართ დაგეხმაროთ. პატივისცემით, მანანა მგალობლიშვილი.
ნინო
2014-07-02
გამარჯობა,ციკლის მე-14 დღეს მქონდა ძალიან ცოტა ვარდისფერი გამონადენი, შემდეგ 16 დღეს ასევე ძალიან ცოტა,(ციკლი 28 დღიანია) ლომექსინის მალამო და ვაგოდინი(ზუსტი დასახელება არ მახსოვს)5 პროცედურა ჩავიტარე, შეიძლება ამ პრეპარატებმა გამოიწვიონ ციკლის ნაადრევი დაწყება? მადლობა.
გამარჯობათ, ნინო. გმადლობთ შეკითხვისთვის. ციკლის შუა პერიოდში ვარდისფერი გამონადენი შესაძლოა გამოწვეული იყოს ოვულაციის დროს მიმდინარე ჰორმონალური ბალანსის მკვეთრი ცვლილებით, რაც ზოგადად არის ფიზიოლოგიური და რაიმე ჩარევას არ საჭიროებს, თუმცა გამოსარიცხია სხვა ცვლილებებიც, რისთვისაც საჭიროა გინეკოლოგიური ექოსკოპიის, კოლპოსკოპიის და ექიმის კონსულტაციის ჩატარება. პატივისცემით მანანა მგალობლიშვილი.
ნინი
2014-07-02
რა გირს ტქვენს კლინიკასჰი ტამარ დზოწენიდზესტან ვიზიტი და ეხოსკოპია გასინჯვის მიზნიტ?
გამარჯობათ, ნინი. ქ-ნ თამართან კონსულტაცია ღირს 40 ლარი, გინეკოლოგიური ექოსკოპია - 50 ლარი.
ანა
2014-07-03
საქმეც ეგაა რომ არ მკცირს დაორსულება... მასჰინვე იმავე დგეს და ტვეს ვრცჰები როცა მინდა...
თუ დაორსულების პრობლემა არაა, საჭიროა პირველ რიგში ჰისტეროსკოპიის ჩატარება, რომლის შესახებ მე უკვე მოგახსენეთ. შემდგომი პერიოდი კი დამოკიდებულია თქვენს სხვა მონაცემებზე. თუ პროლაქტინი მაღალი, პარალელურ რეჟიმში მისი რეგულირებაც საჭიროა. უფრო დეტალური ინფორმაციისთვის შეგიძლიათ მობრძანდეთ კონსულტაციაზე ან დარეკოთ: 595-51-60-60
ანა
2014-07-03
ჰისტეროსკოპიის რა ჯდება??
ჰისტეროსკოპია ღირს 850 ლარი და ამ თანხაში შედის ნებისმიერი ჰისტერორეზექტოსკოპიული ოპერაციული ჩარევა, ასევე ყველა საჭირო ანალიზი.
მარიამი
2014-07-12
ქალბატონო ტამარ გუსჰინ დავლიე ერტი აბი დაა მტელი გამე ცუდად ვიყავი ტავრუსხვევა გულის რევის სჰეგზნება ტავის ტკივილი და გულის წასვლის სჰეგრზნება მქონდა მოკლედ აპტიაქსჰი რც მიტხრეს ყველა გვერდიტი მოვლენა დამემარტა დგესაც არ ვარ კარგად დაა რა ვქნა სჰევწკვიტო სმა ტუ გავაგრზელო აპტიაქსჰი პარმაცევტმა მიტხრა ტუი გექნება ე ყველაპერი არ სჰეწკვიტიო და ცოტა ხანსჰი სჰეეცჰვევა ორგანიზმიო... და როგორ მოვიქცე??
ქ-ნო მარიამ, მობრძანდით ექიმის კონსულტაციაზე.
ტამუნა
2014-07-12
რა გირს ტქვენს კლინიკაში ლაპორასკოპია?rn
გამარჯობათ, ლაპაროსკოპია ჩვენს კლინიკაში ღირს 1870 ლარი.
ცირა
2014-07-15
ვარ მეცხრე თვეში დამისივდა ფეხები 2 დღის უკან ავიღე ანალიზები ცილა მქონდა ძაან პატარა რაოდენობით დანარჩენი კარგი მაქვს რისი ბრალი უნდა იყოს რო დამისივდა ფეხი
პირველ რიგში მიმართეთ ექიმ-გინეკოლოგს, საჭიროა დამატებით კვლევების ჩატარება: წნევის მონიტორინგი, კოაგულოგრამა და ა. შ.
თაზო
2014-08-07
როდის მოვკვდები?:D
მიმართეთ კონსულტაციისთვის ფსიქო-ნევროლოგს, რომელიც დაგეხმარებათ აღნიშნული საკითხის გარკვევაში.
სალომე
2014-08-10
გამარჯობა, ვარ 4 წლის გათხოვილი მეორე ქორწინებაა პირველ ქოწინებაში მყავს შვილი რომელზეც უპრობლემოდ პირველივე თვეს დავფეხმძიმდი. მოკლედ შემოვიარე ექიმები და თითქმის ყველაფერზე ვიმკურნაალე მქონდა ვირუსები ციტომეგალო ჰერპეს და ტოქსოპლაზმა.. მაგრამ არცერთხელ არ დავრჩენილვარ მეუღლემაც გაიკეთა სპერმოგრამა და რაზეც გადაცდენა ჰქონდა იმკურნალა ასევე ვირუსებზე.ექიმმა დამინიშნა წამალი რომელიც უნდა დამელია ციკლის მოსვლიდან 5 დღიდან 9 დღემდე და მითხრა რომ წესით უნდა დავრჩენილიყავი მაგრამ ველოდებოდი 8 ში და მომივიდა 6 ში არადა ყოველთვის 1 2 კვირა მიცდება ხოლმე მოკლედ ვეღარ გავიგე რა მიზეზი შეიძლება იყოს იქნებ მირჩიოთ რამე.. ჩემს მეუღლესაც ყავს პირველ ქორწინებაში გოგო და მგონი უშვილო აცერთი არ ვართ წინასწარ გიხდით მადლობას. და მაინტერესებს შეიძლება უშვილობა გამოწვეული იყოს შეუთავსებლობით?? არცერთხელ არ გამიკეთებია ვაგინალური ექოსკოპია და შეიძლება იყოს მცირე მენჯის ღრუს ანთების ბრალი ჩვეულებრივ ექოსკოპიაში სჩანს თუ არა მცირე მენჯის ღრუს ანთება იმიტომ რომ თითქმის ყვედლაფერი გამოვიკვლიე მაგის და შეუთავსებლობის გარდა დიდ მადლობას გიხდით წინასწარ..rn
გამარჯობათ, თქვენი ინფორმაციიდან გამომდინარე ადგილი აქვს მეორად უშვილობას. შესაძლოა ადრე არ გქონდათ შვილოსნობის პრობლემა, მაგრამ რადგან უკვე 1 წელზე მეტია არ ორსულდებით იმას ნიშნავს, რომ ორგანიზმში მოხდა ისეთი ცვლილებები, რომლის შედეგად შეგექმნათ დაორსულების პრობლემა. სწორედ ამ მიზეზის დასადგენად საჭიროა სათანადო გამოკვლევების ჩატარება. პირველკ რიგში კი ექიმი-რეპროდუქტოლოგის კონსულტაცია.
ნინო
2014-09-01
გამარჯობა, ერთი წელია რაც ვმკურნალობ სოკოზე და ტრიქომონაზე, მივიღე ძლიერი ანტიბიოტიკები,ვაგინალური სანთლები და უამრავი დასახელების სხვადასხვა სოკოს წამალი, 2 კვირის განმავლობაში მიქრება ყველა სიმპტომი,შემდეგ ისევ თავიდან იწყება ქავილი,წვა,გამონადენი,რაც ძალიან შემაწუხებელია. ( მეუღლე სრულიად ჯანმრთელია,რამოდენიმეჯერ გაიკეთა ანალიზები, სპერმოგრამა და ნაცხის ბაქტერიული ანალიზი) 2 თვის წინ დავამთავრე მკურნალობა, იგივე ჩივილებით რომ მვიდე ექიმთან ისევ წამლებს დამიწერს, როგორ მოვიქცე? მადლობა.
მოგესალმებით, ქ-ნო ნინო. შარდსასქესო გზების ინფექციის მკურნალობისას მნიშვნელოვანია, რომ მეუღლეებმა პარალელურ რეჟიმში ანუ ერთდროულად იმკურნალონ, მიუხედავად იმისა, რომ შესაძლოა ერთერთ მეუღლესთან აღნიშნული ინფექცია შეიძლება არ დაფიქსირდეს. ხოლო მკურნალობის პროცესში საჭიროა გარკვეული პირობების დაცვა: სქესობრივი კონტაქისგან თავშეკავება და ა. შ., რასაც მკურნალი ექიმი განსაზღვრავს ინდივიდუალურად.
თეა
2014-09-02
გამარჯობა ექიმო...ციკლის შემდეგ რამდენ ხანში არის კარგი გინეკოლოგთან ვიზიტი და ანალიზების გაკეთება? ანალიზები კარგი რომ გამოვიდეს თუ არ აქვს მნიშვნელობა?
მოგესალმებით, ქ-ნო თეა, მენსტრუაციის მე-5 დღეს ან მენსტრუალური გამონადენის ჩამთავრებისთანავე
მერი
2014-09-04
გამარჯობათ მინდა რაგაც გთხოვოთ მქონდა ცისტიტი გავიკეთე შარდის საერთო ანალიზი მემგონი ყველაფერი კარგია 3დგეა ვსვავ ნიტროქსოლინს გამიარა ამ წამლის სმა განვაგრძო თუ უფრო ეფექტური არის სხვა
მოგესალმებით, ქ-ნო მერი. წამლის ეფექტურობა მხოლოდ იმით არ განისაზღვრება, რომ პაციენტს ტკივილმა გაუარა. თუ აღნიშნულ წამალს ექიმის რეკომენდაციით ღებულობთ, უმჯობესია ისევ იმ ექიმს მიმართოთ ამ კითხვით.
მაია
2014-09-19
მოგესალმებით ქ_ნ ნინო.საშვილოსნო ჩვეულებრივ მქონდა,2შვილი მყავს,აბორტიც მაქვს გაკეტებული,მაგრამ ეხლა საშვილოსნო უკან შემიტრიალდა და ვეგარ ვრჩები ორსულათ.რამეს ხომ ვერ მირჩევდით?.მადლობა
მოგესალმებით, ქ-ნო ნინო. ტერმინში "საშვილოსნოს უკან შემოტრიალება" რას გულისხმობთ? ჩვეულებრისამებრ, საშვილოსნო შესაძლოა იყოს გადახრილი წინ, უკან, რაც არ არის პათოლოგია, წარმოადგენს ორგანიზმის ფიზიოლოგიურ თავისებურებას და არ იწვევს უშვილობას. ასევე შესაძლოა საშვილოსნო იყოს "დაფიქსირებული" მცირე მენჯის ღრუს შეხორცებების გამო, შეხორცებები კი თავისთავად შესაძლოა იყოს უშვილობის მიზეზი. გირჩევთ გაიაროთ ექიმი-რეპროდუქტოლოგის კონსულტაცია, და ისარგებლოთ აქციით, რომლის ფარგლებში ჩვენს ცენტრში 25-30 სექტემბერს ექიმის კონსულტაცია არის უფასო. ჩაწერა შეგიძლიათ FB-ზე: center for reproductive medicine and infertility ჯანმრთელობას და ბედნიერ დედობას გისურვებთ <3
ნატა
2014-09-21
მოგესალბებიტ მაინტერესებს ტკვენტან კალის გამოკლევა მტლიანად რაჯდება .ცინასცარ მადლობტ
გამარჯობათ. ნატა, ქალის გამოკვლევა და მკურნალობა უშვილობისას ჯდება დაახლოებით 2000 ლარი
მარია 24
2014-09-25
გამარჯობა ქალბატონო მანანა, ასეთი კითხვა მაქვს, დაახლოებით ათი დღის მანძილზე მე და ჩემს მეუღლეს არ გვქონდა ურთიერთობა (ციკლის გამო 7დღე მაქვს ხოლმე და შემდეგი 3 დღე ყავისფერი გამონადენი) გუშინ ურთიერთობის დროს მქონდა ძლიერი ტკივილი და ოდნავ სისხლივითაც წამოვიდა რამოდენიმე წვეთი, და კიდევ გაზებივით მქონდა საშოდან, თან ერთვოდა ცოტაოდენი წვაც რამაც მალევე გადაიარა, რის ბრალი იქნება ეს ყველაფერი? როცა დიდი ხანი არ გვაქვს ხოლმე კონტაქტი თითქმის სულ ესე მემართება, მადლობა ყურადღებისათვის.
გამარჯობათ, ქ-ნო მარი, პირველ რიგში საჭიროა საშვილოსნოს ყელის კოლპოსკოპიის და პაპ-ტესტის ჩატარება, რათა გამოირიცხოს სასვილოსნოს ყელის პათოლოგია.
ნინო
2014-09-28
გამარჯობა, მილების გამტარობის შესამოწმებლად რომელ პროცედურის ჩატარებას მირჩევთ?rnმადლობა.
გამარჯობათ, ფალოპის მილების გამტარობის გამოკვლევას გირჩევთ ფერტილოსკოპიით და/ან ლაპარასკოპიით. ზუსტად რომელია უმჯობესი თქვენს კონკრეტულ შემთხვევაში, ექიმი გაარკვევს კონსულტაციისას.
თათული
2014-10-06
გამარჯობათ,თქვენთან ასეთი შეკითხვა მაქვს, 2 წელია რაც გავთხოვდი, ორსულად არ დავრჩენილვარ, ვიმკურნალე ეროზიაზე,გავიკეთე გამტარიანობა მილების, პოლიკულის კონტროლი,არსად არაპერი პრობლემა არ მაქვს არც ჩემს მეუგლეს, კიდევ რა შეიდლება გავაკეტო?
გამარჯობათ, თათული, იმისათვის, რომ გავარკვიოთ რამდენად სრულყოფილად არის ჩატარებული უშვილობის დიაგნოსტიკა და აქედან გამომდინარე საჭიროა თუ არა დამატებით რაიმე გამოკვლევის და/ან მკურნალოიბის ჩატარება, საჭიროა ექიმი-რეპროდუქტოლოგის კონსულტაცია. სწორედ ამჟამად 26 ოქტომბრამდე ჩვენს ცენტრში ექიმის კონსულტაცია უფასოა და შეგიძლიათ მობრძანდეთ., წინასწარ ჩაეწერეთ აქციის ფარგლებში ტელეფონზე: 230-50-60; 599-53-75 69, მისამართი: ქავთარაძის 16.
თათია
2014-10-07
მოგესალმებით, ასეთი კითხვა მაქვს, ზოგადად დარღვეული მაქვს მენტრუალური ციკლი,წინა თვეში (სექტემბერი) დამეწყო 13 რიცხვში, ციკლის წინ მაქვს ხოლმე სახეზე გამონაყარი და მუცლის ტკივილი, ახლა რამოდენიმე დღის წინ ასე დამემართა და დღეს 07.10.2014-ში წამომივიდა, ოღონდ ჯერ ცოტათი, რამდენად ნორმალურია ეს ყველაფერი? თან მაქვს ცოტაოდენი კოლტების სახით, როგორ მოვიქცე? მადლობა ყურადღებისათვის
გამარჯობათ, თათია. ის, რომ ციკლი დაგეწყოთ თვის 13 რიცხვში და შემდეგი თვის 7-ში, არ მიუთითებს ციკლი დარღვევაზე. მენსტრუაციის წინ სახეზე გამონაყარი და მუცლის ტკივილი თქვენს შემთხვევაში სავარაუდოდ პრემენსტრუალური სინდრომის ერთგვარი გამოვლინებაა. კონსულტაციისთვის შეგიძლიათ მოგვმართოთ ცენტრში.
თათული
2014-10-11
გამარჯობა ქალბატონო თამარ, ერთი კითხვა მაქვს, ჩემს გოგონას რომელიც არის 22 წლის არ არის გათხოვილი,საშოს წინა შესართავთავიდან კლიტორამდე მარცხენა მხარეს აქვს კანის ნაოჭი ისე რომ თითქოს ეს ნაწილი გარეთ გამოდის დიდი სასირცხვო ბაგეებიდან, რისი ბრალი შეიძლება იყოს და როგორ უნდა მოვიქცეთ?rnმადლობა ყურადღებისთვის.
გამარჯობათ, ქ-ნო თათული. უმჯობესია მიმართოთ კონსულტაციისთვის ექიმ გინეკოლოგს, რომელიც დაათვალიერებს თქვენს მიერ აღნიშნულ "თავისებურებას".
შაზინა
2014-10-11
მაქვს საკვერცხეები ამოკვეთილი.ქმართან ურთიერთობის დროს მაქვს საშინელი ტკივილი.იქნებ მირჩიოთ რომელი მედიკამენტი გამოვიყენო.
გამარჯობათ, შაზინა. სქესობრივი ურთიერთობისას ტკივილი შესაძლოა გამოწვეული იყოს რამდენიმე მიზეზით: საშოს სიმშრალე, სასქესო ორგანოების ანთება და/ან ანთებითი ცვლილებები, ფსაიქოლოგიური და სხვ. პირველ რიგში, მიზეზის დასადგენად საჭიროა ექიმი-გინეკოლოგის კონსულტაცია.
ანა
2014-10-12
გამარჯობა ქალბატონო მანანა.ვარ 1თვის გათხოვილი მაქვს 5დგის გადაცილება,ტესტი უარყოპიტია,საკვერცხეები მტკივა დზალიან და დგეს გადავიგე ეხო კისტა მიტხრა მარცხენა საკვერცხეზე,დამინისჰნა პაპავერინის სანტლები ნოსჰპა და ფოლის მჯავა,,3ტვის წინ გადავიგე ეხო და კისტა არ მქონდა საშიში ხომარარის ან მომავალსჰი რამე პრობლემას ხომარ შემიქმნის?კიდევ მაქვს ჰერპეს ვირუსი G 2.36 ძალიან მეშინია შჰვილოსნობაზე ან ნაყოპზე ხომარ იმოქმედებს მომავალსჰი?წინასწარ უგრმესი მადლობა ...
მოგესალმებით, ანა. გმადლობთ შეკითხვისთვის. თუ ორსულობა გამოირიცხა, თქვენს შემთხვევაში, მენსტრუალური ციკლის გადაცილება სავარაუდოდ კისტამ გამოიწვია. რეტენციული ანუ ფუნქციური ცისტა რამდენიმე დღეში შეიძლება განვითარდეს და 3 თვის უკან თუ არ იყო არაა გასაკვირი. საჭიროა აღნიშნული მდგომარეობის კონტროლი, კერძოდ, ციკლის მე-5 დღეს- განმეორებითი ექოსკოპიური კვლევა და გინეკოლოგის კონსულტაცია. ჯანმრთელობას გისურვებთ <3
შაზინა
2014-10-13
გამარჯობათ.საკვერცხეები მაქვს ამოკვეთილი,მეუღლესთან კავშირის დროს მაქვს ტკივილი და წვა.იქნებ მირჩიოთ რა მედიკამენტი გამოვიყენო?
გამარჯობათ, სქესობრივი კონტაქტის დროს ტკივილი და წვა შესაძლოა დაკავშირებული იყოს სასქესო გზების ანთებით პროცესთან, სასქესო ორგანოების პათოლოგიებთან (შეხორცებები მცირე მენჯის ღრუში, ენდომეტრიოზი და ა. შ.) და/ან ფსიქოგენურ ფაქტორთან. პირველ რიგში საჭიროა ტკივილის მიზეზის დადგენა, რისთვისაც გესაჭიროებათ გინეკოლოგის კონსულტაცია.
თათული
2014-10-13
ამარჯობა ქალბატონო მანანა, ერთი კითხვა მაქვს, ჩემს გოგონას რომელიც არის 22 წლის არ არის გათხოვილი,საშოს წინა შესართავთავიდან კლიტორამდე მარცხენა მხარეს აქვს კანის ნაოჭი ისე რომ თითქოს ეს ნაწილი გარეთ გამოდის დიდი სასირცხვო ბაგეებიდან, რისი ბრალი შეიძლება იყოს და როგორ უნდა მოვიქცეთ?rnმადლობა ყურადღებისთვის.
გამარჯობათ, თათული. საჭიროა ვნახოთ აღნიშნული ცვლილება, მხოლოდ ამის შემდეგ შესაძლებელია მოგცემთ სათანადო რეკომენდაციები.
შაზინა
2014-10-14
მაქვს საკვერცხეები ამოკვეთილი.მეუღლესთან ურთიერთობის დროს მაქვს ტკივილი და წვა.იქნებ მირჩიოთ რომელი მედიკამენტი გამოვიყენო.წინასწარ მადლობა.
გამარჯობათ, ტკივილი და წვა სქესობრივი ურთიერთობისას შესაძლოა გამოწვეული იყოს რამდენიმე მიზეზით: ინფექციით, ორგანული პათოლოგიით, ფსიქოგენური ფაქტორით. ამიტომ მკურნალობის დანიშვნა პაციენტის გასინჯვისა და მასთან გასაუბრების გარეშე შეუძლებელია. შეგიძლიათ მობრძანდეთ ჩვენს ცენტრში, ამისთვის წინასწარ ჩაეწერეთ: 230-50-60; 595-51-60-60
თათული
2014-10-22
დიდი მადლობა ყურადგებისთვის, ჩავეწერე და აუცილებლად მოვალ
გმადლობთ ნდობისთვის თათული <3
natia
2014-10-23
Mogesalmebit qalbatono manana,milebis gamtarianoba tu ketdeba tqventan umtkivneulod,da ra jdeba es procedura tqventan.5 celia rac gavtxovdi da fexmdimed ar davrchenilvar.analizebi
მხოლოდ მილების გამტარობის გამოკვლევა ჩვენს ცენტრში ხდება სონოსალპინგოგრაფიით, რომლის ფასია 150 ლარი. ასევე ტარდება ფერტილოსკოპია და ლაპარასკოპია, რეპროდუქციული ორგანოების (საშვილოსნოს, მილების, მცირე მენჯის ღრუს, საკვერცხეების) ენდოსკოპიური გამოკვლევა და ოპერაციული მკურნალობა, რაც უშვილობის მართვისას გაცილებით უფრო ინფორმატიულია და ეფექტური სხვა მეთოდებთან შედარებით.
ნატია
2014-10-24
მოგესალმებიტ ქალბატონო მანანა,მაინტერესებს ტქვენტან მილების გამტარიანობა უმტკივნეულიდ ტუ კეტდება და რა ჯდება ეს პროცედურა.ამბობენ დზალიან მტკივნეულიაო.4 ცელია გატხოვილი ვარ და სჰვილი არ მყავს.პირველი ორსულობა მქონდა მაგრამ გამოუვალი პირობებეის გამო 6 კვირის მოვიცილე,და იმის სჰემდეგ აგარ დავრცჰენილვარ.ქორმონალური ანალიზები ყველა ნორმასჰი მაქვს,ფოლიკულიც ნორმალურად სკდება.მაგრამ ორსულობა არ ხდება.მიტხრეს მილების ბრალი იქნებაო,ქეიდლება ეს გამტარიანობა რომ გავიკეტო ორსულობა დადგეს?ველი პასუხს და დიდი მადლობა ცინასცარ.
გამარჯობათ, ქ-ნო ნათია, გმადლობთ, ინფორმაციისთვის, მილების გამტარობის გამოკვლევა ერთერთი ძირითადია, რომელიც საჭიროა უშვილობის მიზეზის დასადგენად, თუმცა არანაკლებ მნიშვნელოვანია საშვილოსნოს ღრუს ენდოსკოპიური გამოკვლევა - ჰისტეროსკოპია და მცირე მენჯის ღრუს ენდოსკოპიური გამოკვლევა - დიაგნოსტიკური ლაპარასკოპია და/ან ფერტილოსკოპია. ყოველივე ეს და სხვა გამოკვლევებიც ტარდება ჩვენს კლინიკაში. ნებისმიერი სახის გამოკვლევა შესაძლოა იყოს მტკივნეული, ამისთვის არსებობს: ადგილობრივი გაუტკივარება, ინტრავენური ნარკოზი, ენდოტრაქეალური ნარკოზი, სპინალური ანესთეზია და ა. შ. ყოველივე ეს ჩვენს კლინიკაში ტარდება და ხდება გაუტკივარების მეთოდის შერჩევა იმის მიხედვით, თუ რა სახის პროცედურა უნდა ჩატარდეს და ასევე პაციენტის ინდივიდუალური მონაცემებიდან გამომდინარე. უფრო დეტალური ინფორმაციისთვის შეგიძლიათ ისარგებლოთ აქციით 8 ნოემბრის ჩათვლით და მობრძანდეთ ექიმის უფასო კონსულტაციაზე ჩვენს კლინიკაში. წარმატებებს და ბედნიერ დედობას გისურვებთ <3
ტამუნა
2014-10-26
მაინტერესებს საკოველტაო დაზგვევა ტქვენტან ლაპორასკოპის დროს ტუ მოქმედებს?
გამარჯობათ, დიახ, მოქმედებს საყოველთაო დაზღვევა ლაპარასკოპიაზე და სხვა სახის ოპერაციებზეც.
ნინო ხაჯალია
2014-11-04
გამარჯობათ,მე მაინტერესებს რა ჯდება ხელოვნური განაყოფიერება?
გამარჯობათ, ხელოვნური განაყოფიერება სინჯარაში ჯდება 6000 ლარიდან ზემოთ, გააჩნია პაციენტის ასაკს და სხვა მონაცემებს. აღნიშნული საკითხისთვის შეგიძლიათ ჩაეწეროთ ქ-ნ მანანა ქოჩიაშვილთან წინასწარ, ტელეფონებზე: 230-50-60/55
ტამუნა
2014-11-10
კიდევ ერტხელ სჰეგაცუხებტ ტუ გამარკვევტ მადლობელი ვიქნები.ტქვენს კლინიკასჰი რო მივიდე ვის მივმასრტო ტუ პირდაპირ ტქვენტან მოვიდე ლაპორასკოპია მაქ გასაკეტებელი მინდა ვისარგებლო საკოველტაო დაზგვევიტ.
გამარჯობათ, თამუნა. შეგიძლიათ დაგვირეკოთ წინასწარ: 230-50-60, 595-51-60-60 ან მობრძანდეთ მისამართზე: ქავთარაძის 16, ყოფილი "ლეჩკომბინატის" შენობაში, მ. მგალობლიშვილის რეპროდუქციული მედიცინის და უშვილონბის ცენტრი, ყოველდღე, კვირის გარდა 11-დან 5-დე. გაესაუბრებით ცენტრის ექიმს და ყველა საჭირო დოკუმენტს საყოველთაო დაზღვევისთვის გადმოგცემთ იმ დღესვე.
ნინო
2014-11-15
ქალბატონო მანანა მაინტერესეფს ტვენტან ცოლ ქმარის მკურნალობა სჰეიზლება ტუ არა 5 რზალი მყავს და არ ეყოლატ და და არც საერტოტ გამხდარა
გამარჯობათ, დიახ, ჩვენს ცენტრში ხდება როგორც ქალის, ასევე მამაკაცის უშვილობის დიაგნოსტიკა და მკურნალობა. ამისთვის საჭიროა წინასწარ ჩაეწეროთ ექიმის კონსულტაციაზე: (995)230-50-60; 595-51-60-60
ტამუნა
2014-12-02
გამარჯობატ.ტქვენს კლინიკასჰი მინდა მოსვლა საკოველტაო დაზგვევის ცნობა მინდა ავიგო და რო მოვიდე მაინტერესებს კონსულტაცია რამდენი დამიჯდება ?
გამარჯობათ, ექიმის კონსულტაცია ღირს 50 ლარი.
თამუნა
2014-12-23
მოგესალმებიტ ქალბატონო მანანა მაინტერესებს ტქვენს კლინიკასჰი რა ჯდება ფერტილოსკოპიის ლაპარასკოპიის და ჰისტეროსკოპიის გაკეტება ცალ-ცალკე
გამარჯობათ, თამუნა. ფერტილოსკოპია ჰისტეროსკოპიის გარეშე ჯდება 1235 ლარი, ფერტილოსკოპია+ ჰისტეროსკოპია - 1735 ლარი, ლაპარასკოპია ჯდება 1870 ლარი, ლაპარასკოპია+ჰისტეროსკოპია - 2200 ლარი, ჰისტეროსკოპია - 850 ლარი,
მადონა
2015-01-05
გამარჯობა, გამონადენი მაქვს და მენზის შემდეგ 3-4 დგე ფერი ხდება ყვითელი და სუნიც მძაფრდება, შემდეგ ისევ თეთრია და უსუნო, მირჩიეს გამოვიყენო მოლისანი და თუ შეიძლება მითხარით, რამდენად ეფექტურია და საერთოდ შეიძლება თუ არა მისი გამოყენება? გმადლობთ.
მოგესალმებით, მადონა. პირველ რიგში თქვენ გინეკოლოგის კონსულტაცია გესაჭიროებათ. შეგიძლიათ ისარგებლოთ ექიმის უფასო კონსულტაციის აქციით, რომელიც ამჟამად არის ჩვენს კლინიკაში. ამისთვის საჭიროა გამოგვიგზავნოთ თქვენი საკონტაქტო ტელეფონი და ჩვენ თავად დაგიკავშირდებით ვიზიტზე ჩასაწერად. რაც შეეხება მოლისანს, ეს ანთებისსაწინააღმდეგო პრეპარატია და გამოიყენება ჩვენებისამებრ.
ტამუნა
2015-01-10
მე ვიყავი თქვენს კლინიკაში და 2 წელი გავიდა,მაგრამ არანაირი შედეგი ვერ მივიგე.გადავწყვიტე რომ გავიკეთო ხელოვნური და გამოკვლევები რომ ჩამიტარეს აღმომაჩნდა ძაან დიდი პრობლემები მეც და მეუღლესაც. რომელიც თქვენს კლინიკაში არ გამომიკვლიეს. მხოლოდ ფერტილოსკოპია გამიკეთეს და სხვა არანაირი ანალიზები არ გამომიკვლიეს ამიტომ ძაან უკმაყოფილო ვარ თქვენი კლინიკით
გამარჯობათ, თამუნა. სამწუხაროა, რომ შედეგი არ გაქვთ, თუმცა შედეგზე ბუნებრივია 100%-იანი (არც 50%-იანი) გარანტია არ არსებობს, მათ შორის ხელოვნური განაყოფიერებით. ჩვენს კლინიკაში როგორც წესი ფერტილოსკოპიის წინ პაციენს ყველა საჭირო ანალიზი უტარდება და სავარაუდოდ თქვენც ჩაგიტარდებოდათ. წარმატებებს და სასურველ შედეგს გისურვებთ.
მარიამი
2015-01-15
გამარჯობატ მაინტერესებს ორსულისთვის რომელი ტკივილ გამაყუჩებელია უსაბრთხო ?? მირცჰიეს მიგ 400 და მარტალია??
გამარჯობათ, დიახ, მიგ400 ორსულობის დროს ინიშნება ექიმის რეკომენდაციით
salome
2015-01-22
Mogesalmebit,qalbatono manana 2012 wlis seqtembershi gavtxovdi,2013wlis 23ianvars momeshala muceli nu eqimebma mitxres daaxloebit 2tvis iyavio.mis shemdeg gavikete bevri analizebi da gamokvlevebi nu xan raze da xan raze mimkurnales,mitxres 3 virusi da farisebri jirkvali gaqvso,mis mere agar davrchenilvar,gtxovt damakvalianot,dzalian minda rom deda gavxde,mainteresebs pirveli mosvla da gamokvlevebi savaraudod ra damijdeba tu shegidzliat rom mitxrat...da kidev erti tqvens klinikashi romeli dazgveva moqmedebs?winaswar didi madloba manana eqimo.
გამარჯობათ, სალომე. რადგან პირველი ორსულობის შემდეგ 1 წელზე მეტი გავიდა და ორსულობა არ დამდგარა, სავარაუდოდ რეპროდუქციულ ორგანოებში განვითარდა ისეთი ცვლილებები, რომლებიც ხელს უშლის ორსულობის განვითარებას. საჭირო იქნება გარკვეული გამოკვლევების ჩატარება რათა დადგინდეს უშვილობის მიზეზი და ჩატარდეს სათანადო მკურნალობა. ამ კვირაში ჩვენს ცენტრში უშვილობის კონსულტაცის უფასოა და თუ გნებავთ ექიმის კონსულტაციაზე მოსვლა, გამოგვიგზავნეთ თქვენი საკონტაქტო ტელეფონი და ჩვენ თავად დაგიკავშირდებით ვიზიტზე ჩასაწერად. წარმატებებს გისურვებთ <3
ანა
2015-01-27
გამარჯობა , აი ჩემი პაპ ტესტის პასუხი, მაინტერესებს არის თუარა საჩირო მკურნალობა, --გამოკვლეულ მასალაში ზომიერი რაოდენობით ზედხაპირული და შუამდებარე ტიპის ეპითელიოციტები რეაქტიული ცვლილებებით.მცირე რაოდენობით უჯრედები მსუბუქად დარღვეული ბირთვ-ციტოპლაზმური ინდექსით, ორბირთვიანი უჯრედები:ზომიერი რაოდენობით მეტაპლაზიური უჯრედები ,მცირე რაოდენობით ნეიტროფულური ლეიკოციტები,მცირე რაოდენობით ენდოცერვიქსის ჯირკვლოვანი უჯრედები რეაქტიული ცვლილებებით,ფონი ცარმოდგენილია ლორწოს მასებით და დესტრუქციული უჯრედებით.ციტოპატოლოგიური დიაგნოზი:ascus ბრტყელი ეპითელიუმის ცვლილებები განუსაზღვრელი(უცნობი)მნიშვნელობის ატიპიით,, ! დიდი მადლობა ცინასწარ
გამარჯობათ, ანა. აღნიშნული ცვლილებები შესაძლოა გამოწვეული იყოს ანთებითი ფონით - ანუ რაიმე სახის ინფექციით. პირველ რიგში ჩასატერებელია კოლპოსკოპია, რითაც შეფასდება საშვილოსნოს ყელის ლორწოვანის მდგომარეობა და ნაცხის ბაქტერიოსკოპია. თუ ანთებითი ფონი დადასტურდა, უნდა ჩატარდეს ანთებისსაწინააღმდგეგო მკურნალობა, შემდეგ განმეორებითი პაპ-ტესტი და ამ უკანასკნელის მონაცემების მიხედვით გადაწყდეს საჭიროა თუ არა საშვილოსნოს ყელის შემდგომი მკურნალობა კრიოთერაპიით ან ლიპ-რადიოტალღებით.
მარიამი
2015-02-03
გამარჯობათ პირველად ვსვამ თქვენთან კითხვას და დიდი იმედი მაქვს რომ მიპასუხებთ.2 წელია რაც გათხოვილი ვარ და მხოლოდ და მხოლოდ ერთხელ დავრჩი და მომეშალა იმის მერე აღარ დავრჩენილვარ მინდა დაორსულება და რა გავაკეთო მირჩიეთ რამე ძალიან გთხოვთ ვიყავი რამდენიმე ექიმთან გასასინჯად და ყველაფერი წესრიგში გაქვსო წამლებიც გამომიწერა და იმის მერე დიდი დრო გავიდა მაგრამ შედეგი არ არის
გამარჯობათ, მარიამ. უშვილობა სწორედ ისეთი მდგომარეობაა, როცა წყვილი უმეტეს შემთხვევაში აბსოლუტურად ჯანმრთელია, სხვადასხვა სტანდარტული გამოკვლევებიც არ აფიქსირებს რაიმე პათოლოგიას და პაციენტს უკვირს, რატომ არ ვორსულდები, თუ ყველაფერი ნორმაშიაო. უშვილობა არ არის ავადმყოფობა და მის საწინააღმდეგოდ მკურნალობის ერთიანი სქემა არ არსებობს, როოგორც ნებისმიერი სხვა დაავადების მიმართ. უშვილობა შედეგია ორგანიზმში მიმდინარე სხვადასხვა ცვლილებებისა, რომლებიც პირველ რიგში ხელს უშლის იმ ფაქიზი და იდუმალებით მოცული პროცესის განხორციელებას, რასაც სპერმატოზოიდისა და კვერცხუჯრედის "შეხვედრა" და განაყოფიერება ჰქვია. პირველ რიგში ამიტომაც უშვილობის დროს საჭიროა ისეთი გამოკვლევების ჩატარება, რომელიც ორსულობის დადგომის სწორედ ამ პროცესებს იკვლევს. მაგალითად: ფერტილოსკოპია, ჰისტეროსკოპია, ლაპარასკოპია, ტესტი შეთავსებაზე, სპერმოგრამა, პერიოვულატორული ექომონიტორინგი - ეს ის მეთოდებია, რომელთა გარეშე უშვილობის მიზეზის დადგენა შეუძლებელია და შესაბამისად მკურნალობაც. 14 თებერვლამდე ჩვენს ცენტრში მოქმედებს აქცია - ექიმის უფასო კონსულტაცია უშვილო წყვილებისთვის. შეგიძლიათ ისარგებლოთ აქციის პირობებით და მობრძანდეთ, ამისთვის საჭიროა მოგვწეროთ თქვენი საკონტაქტო ტელეფონი .
ანჟელიკა
2015-02-06
გამარჯობათ! ქალბატონო მანანა მაინტერესებს არის თუარა ორსულობის ხელისშემშლელი ჰორმონი პროლაქტინი? რადგან ამ ჰორმონზე ვიმკურნალე და შედეგი მაინც არ დადგა სასურველი, ეხლა უიმედოდ ვარ და აგარ ვმკურნალობ..... არადა პროლაქტინი საკმაოდ მაგალი მაქვს ისევ.... რას მირჩევთ ? გმადლობთ
გამარჯობათ, ანჯელიკა. პროლაქტინის ჰორმონი ხშირ შემთხვევაში თრგუნავს საკვერცხეების ფუნქციას - ოვულაციას, ანუ არ ხდება საკვარცხედან კვერცხუჯრედის გამოსვლა. მაღალი პროლაქტინის დროს საჭიროა თავის ტვინის, კერძოდ თურქული კეხის რენტგენი ან ტომოგრაფია, რათა გამოირიცხოს ჰიპოფიზის პათოლოგიური ცვლილებები, რის გამოც შესაძლოა გამოიყოფოდეს დიდი რაოდენობით პროლაქტინი. ასევე საჭიროა ოვულაციის ექომონიტორინგი, რომ შეფასდეს საკვერცხეების ფუნქცია.
მარიამი
2015-02-10
მოგესალმებით მანანა ექიმო.თავისუპალი ტესტოსტერონი მაქვს 5,6.დეასულფატი 5,8.LH ფოლიკულური ფაზა 21,2 და FSH ფოლიკულური ფაზა 34,4..მეორე თვეა უკვე ვსვამ ჯესის ჰორმონების ძალიან მაგალი მაჩვენებელია?რამდენიხანი დამჩირდება კიდევ ამ პრეპარატიტ მკურნალობა ნორმაში რომ ჩადგეს ეს ჰორმონები?რამდენხანში შევძლებ დაფეგმციმებას?დიდი მადლობა წინასწარ
მოგესალმებით, მარიამ. ყველა ლაბორატორიას გააჩნია საკუთარი სტანდარტები, გამომდინარე რეაქტივების და გამოკვლევის ჩატარების წესიდან. ამიტომ ამ კითხვით უნდა მიმართოთ იმ ექიმს და ლაბორატორიას, სადაც ეს კვლევები ჩაიტარეთ. შეგიძლიათ მობრძანდეთ ჩვენტან კონსულტაციაზე
ნინი
2015-02-16
გამარჯობათ ეთი თვის წინ ვიყავი გინეკოლოგთან და აღმომაჩნდა სოკო ვიმკურნალე მეც და ჩემმა მეუღლემაც მაგრამ ერთი კვირის შემდეგ ისევ დამეწყო ქავილი და აქტის დროს მაქ მუცლის ტკივილი რას მეტყვით ამაზე?
გამარჯობათ, ნინი. ნებისმიერი ინფექციის, მათ შორის სოკოვანი ინფექციის მკურნალობის შემდეგ საჭიროა საკონტროლო გამოკვლევის ჩატარება იმისათვის, რომ დადასტურდეს სრული განკურნება და/ან საჭიროების შემთხვევაში დამატებით დაინიშნოს მკურნალობა. ამიტომ უნდა მიმართოთ ექიმს.
ნინო
2015-02-19
მაქ მილებზე პრობლემა მაინტერესებს საკოველტაო დაზგვევიტ ტუ სჰემიდზლია ტქვენს კლინიკასჰი გავიკეტო ლაპორასკოპია. rnrnrnrn
გამარჯობათ, ნინო. დიახ, ჩვენს კლინიკაში შეგიძლიათ საყოველთაო დაზღვევის ფარგლებში ჩაიტაროთ ლაპაროსკოპია. ამისთვის, საჭიროა მოგვმართოთ ჩვენს ცენტრში ყოველდღე, კვირის გარდა, მისამართი: ქავთარაძის 16
ნანა
2015-02-23
გამარჯობათ,ვარ 27 წლის 6 წელია გათხოვილი ვარ და შვილი არ მყავს,ორი წლის წინ მითხრეს მარცხენა მილში კისტოზური წარმონაქმნი (ჰიდროსალპინქსი),ვიმკურნალე და მკურნალობიდან 5 თვეში დავჩი ორსულად მაგრამ 8 კვირაზე მომეშალა და გამომტუმბენ,მის მერე უკვე 7თვეა აგარ ამყოლია ეხლა მივედი ისევ გამოკვლევებზე და კისტა ისევ მაქვს 14მმ,მითხრეს რომ ლაპარასკოპია-ჰიტეროსკოპია სადიაგნოსტიკო უნდა გაკეთდეს,შესაძლებელია რომ მილის ამოღებაც გახდეს საჭრიროვო,რაც ძალიან მაშინებს რადგან მარჯვენა საკვერცხესი ფოლიკულები ყოველთვიურად არ მაქვს და როცა არის არ მწიფდება,გთხოვთ მირჩიოთ რამდენად აუცილებელია მილის ამოგება?ან თუ შეიძლება ისე გაკეთდეს ლაპარასკოპია რომ მხოლოდ კისტა ამომიღონ და ეს ხომ არ გამოიწვევს შემდეგ რაიმე პრობლემას?რას მირჩევთ ძალიან გთხოვთ მიპასუხოთ
გამარჯობათ, ნანა. ჰიდროსალპინქსის ზუსტი დიაგნოზის დასმა შესაძლებელია მხოლოდ ლაპარასკოპიით. თანამედროვე სტანდარტით ლაპარასკოპიისას ჰიდროსალპინქსის დაფიქსირების შემთხვევაში მილი უნდა მოიკვეთოს. თუმცა პაციენტის სურვილის შემთხვევაში შესაძლებელია მილის ამოკვეთა არ მოხდეს. დაორსულება ერთი მილითაც შესაძლებელია. რაც შეეხება საკვერცხეების "მუშაობას", ანუ ფოლიკულის მომწიფებას და კვერცხუჯრედის გამომუშავებას, ეს პროცესი როგორც წესი მონაცვლეობით ხდება ხან ერთ, ხან მეორე საკვერცხეში.
ნინო
2015-02-26
დზალიან დიდი ბოდიში ამდენ კიტხვას რო გისვავტ ვერცერტ ექიმა ვერ გამარკვია აქედან.მეუბნებიან ფინანსდება რო მივდივარ კლინიკასჰი მეუბნებიან მილზე არ მოქმედებს დაზგვევა.მაქ სჰეხორცებიტი პროცესი მილი გაუალია და მიტხრეს ლაპორასკოპია დამცჰირდებაო.მაქ ლაპარასკოპია და ჰისტეროსკოპია ერტად გასაკეტებელი ანუ ტქვენს კლინიკასჰი აი ამ მდგომარეობიტ უსარგებლიატ ტუ არა დაზგვევიტ
გამარჯობათ, დიახ, უსარგებლიათ დაზღვევით იმ შემთხვევაში, თუ ლაპარასკოპია და ჰისტეროსკოპია ტარდება არა უშვილობის, არამე რაიმე სხვა გინეკოლოგიური პრობლემით გამოწვეული მიზეზით.
ანჟელიკა
2015-03-08
გამარჯობათ! მაინტერესებს უშვილობის პრობლემების გამოკვლევას ან მკურნალობას თუ აფინანსებს სახლემწიფო?
უშვილობის დიაგნოსტიკას და მკურნალობას არცერთი სადაზღვევო კომპანია და საყოველთაო დაზღვევაც არ აფინანსებს.
მარიამი
2015-03-10
გამარჯობა ქალბატონო მანანა მე კითხვა დაგისვით წინაზე მაგრამ არ გიპასუხიათ და მინდა გკითხოთ ვიყავი ორსულად ჩემი პირველი ორსულობა იყო და მომეშალა და მაინტერესებს შესაძლებელია თუ არა რომ მეორედ აღარ დავრჩე წინასწარ დიდი მადლობა პასუხისთვის
გამარჯობათ, მარიამ. ის, რომ პირველი ორსულობა თვითნებურად შეწყდა, არ ნიშნავს იმას, რომ არ დაორსულდებით, თუმცა შემდეგი ორსულობისას მეტი ყურადღება და მონიტორინგი გმართებთ, დროული ვიზიტი მკურნალ ექიმთან და ა. შ.
მარიამი
2015-03-14
და თქვენთან რომ მოვიდე და გამოკვლევა ჩავიტარო რა დამიჯდება ?
გამარჯობათ, მარიამ, გააჩნია რა გამოკვლევა გნებავთ და/ან გჭირდებათ ჩაიტაროთ
მაია
2015-03-14
გამარჯობა . მაინტერესებს აკეთებენ თუ არა თკვენტან ჰისტეროსკოპიას პოლიპზე და რა თანხაა საჭირო?
გამარჯობათ, დიახ, ჩვენტან ტარდება ჰისტეროსკოპია და ჰისტერორეზექტოსკოპია პოლიპის შემთხვევაში, ღირს 850 ლარი. შესაძლებელია საყოველტაო და/ან კერძო დაზღვევით.
მარიამი
2015-03-18
გამარჯობათ ქალბატონო მანანა შეიძლება ტქვენი მაილი მომწეროთ მინდა რაღაც გკითხოთ ძალიან გთხოვთ
mananamg@yahoo.com
ირმა
2015-03-23
ასეთი კითხვა მაქვს ოვულაციამდე ბაზალური მქონდა 36.3 ოვულაციის სავარაუდო დგეებში ტესტს ვიკეტებ და დადებითია მაგრამ ბაზალური ავიდა მხოლოდ 36.8მდე ეს ნორმალურია ვგეგმავ ორსულობას
გამარჯობათ, როგორც წესი, ბაზალური ტემპერატურა ოვულაციამდე არის 37 გრადუსზე დაბალი და ოვულაციის შემდეგ ადის 37-ის ზევით. ბაზალური ტემპერატურის მიხედვით ორსულობის დაგეგმვა რთულია, რადგან კონტაქტი საჭიროა ოვულაციის დღეს და ზემოთაღნიშნული ინფორმაციიდან გამომდინარე ბაზალური ტემპერატურა ზემოთ იწევს მხოლოდ ოვულაციის შემდეგ. ამავე დროს ბაზალური ტემპერატურა მერყევია და ყოველთვის არ ასახავს საკვერცხის ფუნქციას, ადვილად იცვლება ორგანიზმის ფიზიოლოგიური მდგომარეობიდან გამომდინარე. ორსულობის დაგეგმვა შესაძლებელია. ექოპოსკოპიურიო მონიტორინგით.
ანი
2015-03-25
გამარჯობატ ... მაინტერესებს ლაქტაციდი რისი საპონია და რას სჰვება???
გამარჯობათ, ლაქტაციდი წარმოადგენს თხევად ინტიმურ საპონს, არეგულირებს საშოს PH-ის მაჩვენებელს და იცავს მას ანტიბიოტიკების, ტამპონის და სხვა გამაღიზიანებელი ფაქტორების ზემოქმედებისგან. http://www.vidal.ge/skin-care/126
თამუნა
2015-03-26
გამარჯობა, ქალბატონო მანანა. ამ ბოლოს დროს მუდმიმად მაქვს მუცლის ქვედა არეში ყრუ ტკივილი და დაჭიმულობა, ამასთან მაქვს მცირე რაოდენობით ლორწოვანი გამონადენი. რისი ბრალი შეიძლება იყოს? რა გამოკვლევები დამჭირდება?
გამარჯობათ, თამუნა. გჭირდებათ გინეკოლოგიური ექოსკოპია და ექიმის კონსულტაცია.
Gვანცა
2015-03-29
გამარჯობათ. ანუ მაქვს შემდეგი სიტუაცია: თებერვლის თვეში რამდენიმე დღით დაგვიანებით მომივიდა ციკლი 1-ში 5 დღის განმავლობაში გრძელდება ჩემი კრიტიკული დღეები. ზუსტად ერთ რიცხვში არ მომდის ხოლმე, რამდენიმე დღის პლიუს-მინუსი ყოველთვის მაქვს, იანვრის თვეში თვის ბოლოსკენ ველოდებოდი და თებერვლის პირველში მომივიდა, ანუ იანვარი გამიცდა.. მქონდა ურთიერთობა 13-ში, 15-ში და 21-ში (თებერვალს), მანამდე ურთიერთობა დაახლოებით 6 თვე არ მქონია.. იმავე თვეში ანუ თებერვალში მომივიდა მეორედ 25-ში და ისიც 5 დღე გაგრძელდა, ძაან ცოტა სხვაობაა ორივე ციკლს შორის და ამიტომ დამაფიქრა.. ურთიერთობა დაუცველი იყო, თუმცა შიგნით არ მოხდა ათავება (პირველის მერე გავაგრძელეთ, მაგრამ მეორეც გარეთ მოხდა.. ) როგორც ვიცი ციკლის დღეების ათვლა იწყება ბოლო ციკლის პირველი დღიდან და ჩემს შემთხვევაში გამოდის 35 დღე რაც ველოდები და ჯერ არ მომსვლია, როცა წინა თვეში ორჯერაც კი მომივიდა.. ფეხმძიმობის სიმპტომები არ მაქვს თითქოს.. ტესტის გაკეტებას ვაპირებ ამ დღეებში, მაგრამ იქნებ მანამდე თქვნი მოსაზრება გამანდოთ, შეიძლებოდა ციკლი იმის გამო ამრეოდა, რომ ურთიერთობა რამდენიმე თვის მერე მოხდა თუ რისი ბრალი შეიძლება იყოს თებერვლის თვე..
გამარჯობათ, გვანცა, შეგიძლიათ ჩაიტაროთ სისხლის ანალიზი ქორიოგონულ გონადოტროპინზე და გინეკოლოგიური ექოსკოპია
ნინო
2015-03-30
ტქვენტან რა გირს მილების სჰემოცმება.აკეტებ ტუ არა მაგ დროს გაუმტკივარებას?
გამარჯობათ, ნინო. მილების გამოკვლევას ჩვენ ვატარებთ სამი მეთოდით: ლაპარასკოპიული, ფერტილოსკოპიური და ექოსკოპიური, ტარდება ადგილობრივი გაუტკივარება და საერთო ანესთეზიაც, გააჩნია რომელი მეთოდით ჩატარდება.
მარიამი
2015-04-01
გამარჯობათ, ბოდიშით რომ გაწუხებთ ასეთი ცოტა სულელური თემით, მაგრამ 2 თვეა რაც გავთხოვდი, პირველ თვეში ურთიერთობა არ გვქონია რადგან ვიმიზეზებდი მზად არ ვართქო, მაგრამ ამ თვეში გვკონდა უკვე 2ჯერ და ვერ ვეგუები 2ვეჯერ შევაწყვეტინე მტკივა ძალიან და რა ვქნა, ის იძახის რომ ეს ჩვეული მომენტია, მაგრამ მგონია რომ გამიჭირდება ძალიან არ ვიცი რა ვქნა..
გამარჯობათ, მარიამ. პირველ სქესობრივ კონტაქტთან დაკავშირებული მსგავსი პრობლემები არც თუ ისე იშვიათია, ხშირ შემთხვევაში დაკავშირებულია როგორც ფსიქოლოგიურ, ასევე გინეკოლოგიურ პრობლემებთან. გესაჭიროებათ გინეკოლოგის და ფსიქოლოგის ერთობლივი კონსულტაცია, რომელიც შეგიძლიათ მიიღოთ ჩვენს კლინიკაში.
ნინო
2015-04-04
გამარჯობათ, ვარ 10 კვირის ორსული ტყუპებზე. წონა ორსულობამდე 53 მქონდა და ეხლა 59 ვარ, სიმაღლე 160. რამდენია ტყუპებზე დასაშვები წონა? არ მინდა ძალიან გავსუქდე, არადა ძალიან ცოტას ვჭამ.... ამ ორსულობაში ნაღვლის ბუშტი გამიღიზიანდა და ხომ არაფერს მირჩევთ?
ტყუპი ნაყოფით ორსულობისას წონაც მეტი იქნება, ვიდრე ერთი ნაყოფით ორსულობისას. ორსულობისას საჭიროა ჯანმრთელი კვება. წონასთან და კვებასთან დაკავშირებულ საკითხებზე რეკომენდაციები იმ ექიმმა უნდა მოგცეთ, რომელიც მეთვალყურეობას გიწევთ ორსულობისას, ანუ სადაც ხართ აღრიცხვაზე. ჩვენს კლინიკაში შეგიძლიათ დადგეთ ორსულობის აღრიცხვაზე.
ნინო
2015-04-05
ექოსკოპიურად რო ცჰამიტარო მილების შემოცმება გაუმტკივარებას ტუ აკეტებტ და რა დამიჯდება?ან ცინასცარ ტუ არი რამის გამოკვლევა აუცილებელი ადრე დავდიოდი ექიმტან ეხლა კაი ხანია არ ვკოფილვარ.
გამარჯობათ, ნინო. ექოსკოპიურად მილების გამტარობის გამოკვლევა - სონოჰისტეროსალპინგოგრაფია ღირს 150 ლარი. სხვა რა გამოკვლევები დაგჭირდებათ ექიმთან კონსულტაციისას გაარკვევთ.
მაკა
2015-04-07
გამარჯობათ.ვარ 20 წლის მაწუხებს ჭარბთმიანობა.ენდოკრინოლოგთან ვიყავი და ნორმაში მაქვს ყველაფერი.ციკლიც ჩვეულებრივ მაქვს "საათივით აწყობილი".უბრალოდ მაქვს გამონადენი,ძალიან თხელი და ცუდი სუნის და ამის ბრალი შეიძლება იყოს ეს ჭარბთმიანობა? თუ რისი ბრალია? :X
გამარჯობათ, მაკა. ჭარბთმიანობა საშოდან მოჭარბებულ და/ან მძაფრი სუნის გამონადენთან კავშირში არაა. ჭარბთმიანობასთან დაკავშირებით შეგიძლიათ გაიაროთ ექიმის კონსულტაცია და ასევე ჩასატარებელია ნაცხის ბაქტერიოსკოპია ინფექციებზე და ვირუსებზე, რათა დადგინდეს გამონადენის გამომწვევი მიზეზი და დაგენიშნოთ სათანადო მკურნალობა.
სოფიო
2015-04-08
გამარჯობათ!ქალბატონო მანანა ორსულობას ვაპირებდი და ჩავიტარე გამოკვლევა (იმუნოფერმენტული) ეს პასუხები მომივიდა: ტოქსოპლაზმა ტოხო IG G (+)POს >_100,0. ციტომეგალოვირუსი ცMV IG G (+)POს 8,0. მარტივი ჰერპესი HსV2 IG G (+)POს 76,2. ქლამიდია ტრაქომატის ც. ტრაჩომატის IG M (+)POს 1,3. ამ პასუხებით შეიძლება თუ არა ორსულობა? გმადლობთ
გამარჯობათ, სოფიო. უშვილობის მიზეზი შესაძლოა ინფექციებით გამოწვეული შეხორცებები იყოს და არა უშუალოდ ინფექცია. ინფექციის და/ან ვირუსის დიაგნოსტირების შემთხვევაში საჭიროა სათანადო მკურნალობა. უშვილობა არ შეიძლება განხილული იყოს "ვიწრო კუთხით", ანუ მხოლოდ ინფექციების და/ან ვირუსების არსებობის საფუძველზე შეუძლებელია დადგინდეს უშვილობის მიზეზი. თქვენ გესაჭიროებათ ექიმი-რეპროდუქტოლოგის კონსულტაცია სპეციალიზირებულ კლინიკაში
ანა მარია
2015-04-08
გამარჯობავარ 26 წლის, 2ჯერ მომეშალა მუცელი, ორივეჯერ 5-6 კვირის ორსულობა. პირველზე გავიკეტეთ ვირუსებზე გმაოკლევა და ციტომეგალოვირსი მქონდა ცოტა მაღალი, მეორე ჯერზე უკვე ტოქსოპლაზმა, პროლქტინი მაქვს 66, პროლაქტინი გავიკეტე მეორე მოშლის მერე მანამდე არ ვიცი რამდენი იყო, მეორე ორსულობამდე დავეცი, დავარტყი თავი და მქონდა შერყევა, წავიკითხე რომ პროლაქტინის მაჩვენებლის აწევა შეიძლება თავის ტრამვამაც გამოიწვიოს, მაინტერესებს შეიძლება თუ არა პროლაქტინი იყოს მიზეზი ამ ყველაფრის ? ახლა ვსვამ დოსქტინექსს კვირაში ორჯერ მეოთხედს. და კიდევ ჩემმი ექიმი გვთხოვს, მე და მეუღლეს, გენეტიკის კონსულტაციას და ანალიზს რაც ძალიან დიდ ხარჯებთან არის დაკავშირებული და მაინტერესებს არის თუ არა აუცილებელი ? მადლობა წინასწარ
გამარჯობათ, ანა. ორსულობის თვითნებითი მოშლის შემთხვევაში გენეტიკური ანალიზი არ არის საჭირო. მაღალი პროლაქტინი ხელს უშლის დაორსულებას, რადგან მის ფონზე არ ხდება ოვულაცია და ასევე შესაძლოა ორსულობის მოშლასაც შეუწყოს ხელი.
მარიამი
2015-04-09
მანანა ექიმო ისევ გაწუხებთ ჰორმონების დარგვევა რომ მქონდა მე-4-ე თვეა ვსვამ ჯესის და ეხლა გადავიკონტროლე ანალიზები თავისუფალი ტესტოსტერონი მაქვს 6,58 დეასულფატი 2,21 FSH 3,91 LH 3,02... შესაძლებელია ამ მაჩვენებლებით ორსულობა რომ დადგეს?თქვენი აზრით ისევ უნდა გავაგრძელო მკურნალობა?სხვა ყველაფერი ნორმაში მაქვს მეც და ჩემ მეუგლესაც...წინასწარ გიხდით მადლობას
გამარჯობათ, მარიამ. იმის შესახებ, უნდა გააგრძელოთ თუ არა ის მკურნალობა ჰკითხეთ ექიმს, რომელმაც აღნიშნული მკურნალობა დაგინიშნათ.
ტამუნა
2015-04-19
როგორც ვიცი ტქვენტან ფაზდაკლება არი ექოსკოპიაზე მაინტერესებს როგორ ცჰავეცერო ცინასცარ.
გამარჯობათ, ჰოთსეილზე www.hotsale.ge უნდა შეიძინოთ კუპონი 2 ლარად და წინასწარ ჩაეწეროთ eqoskopiur kvlevaze: 230-50-60; 599-53-75-69
თეონა
2015-04-22
გამარჯობათ,მე გავიკეთე ფერტილოსკოპია ივანე მგალობლიშვილის კლინიკაში რამოდენიმე წლის წინ.მაგრამ მოყვა რაგაც გარტულებბეი .ერთი სიტყვით მიჩიეს ინ ვიტრო.ეხლა თქვენ მინდა გკითხოთ.რამდენი კვერცხუჯრედია საჭირო ნორმალური სპერმის შემთხვევაში საჭირო რომ განაყოფიერდეს და შეიქმნას ემბრიონი.მადლობა წინასწარ.
გამარჯობათ, ხელოვნური განაყოფიერებისთვის ხდება საკვერცხეების სტიმულაცია, რომლის შედეგად კარგია, თუ მოხერხდება 2 საღი კვერცხუჯრედის მიღება, რომელიც განაყოფიერდება სპერმატოზოიდებით.
ანა
2015-04-24
გამარჯობათ... ორსულობის ნისჰნები მქონდა და ციკლამდე 4დგიტ ადრე გავიკეტე ტესტი და მეორე ხაზი მქრტალად გაცჰნდა... და რამდენად სჰეიზლება ორსულად ვიკო თუ მქრტალი ხაზია არ ვარ ორსულად?
გამარჯობათ, შესაძლოა იყო ორსულობა, რომელიც სეწყდა მანამდე, სანამ კლინიკურად გამოვლინდებოდა
მარი
2015-05-10
მქონდა გარე ორსულობა .ანალიზების სჰემდეგ დამიდგინდა ინფექციები გონორეა ,მიკოპლაზმა.ქლამიდია.მიტხრეს ამ იფექციება გადაკეტეს მილი,ანუ მაქ მარტო ერტი მილი ისიც მიტხრეს სუსტატ ატარებს და ლაპარასკოპია დაგცჰირდებაო.მაგის მერე გავიდა ერტი ცელი ტავს ვიცავ რადგან იგივე არ განმეორდეს ,ეხლა ვაპირებ ლაპარასკოპის გაკეტებას მილზე ანუ რა ანალიზები დამცჰირდება ,ტუ სჰესადზლებელია სჰარსჰანდელი დასკვნის საფუდზველზე გაკეტდეს ლაპარასკოპია?
გამარჯობათ, თამუნა, 1 წლის წინანდელი დასკვნის საფუძველზე გეგმიური ლაპარასკოპიის ჩატარება არ ხდება
მაკა
2015-05-11
გამარჯობა.როდესაც სპერმატოზოიდების რაოდენობა ნულიაა როგორ სჰეიცლება ინვიტრო და რამდენად გამართლებულია?rn
გამარჯობათ, თუ სათესლე ჯირკვების ბიოფსიის ედეგად შესაძლებელი გახდა სპერმატოზოიდების მიღება, შესაძლებელია ინვიტრო განაყოფიერება. თუ არა, მაშინ ინსემინაცია დონორით
ნინო
2015-05-12
როგორც ვიცი საკოველტაო დზგვევა მოქმედებს ტქვენტან.მაინტერესებს მილზე მაქ ლაპარასკოპია გასაკეტებელი და ტუ დაფინანსებენ ?rn
გააჩნია რა სახის ოპერაციაა საჭირო
თამუნა
2015-05-14
მოგესალმებით.ამჟამად ვართ მაღალ მთიან სოფელში და გარკვეულ მიზეზთა გამო ამ დღეებში ვერ ვახერხებთ ჩამოსვლას და იქნებ დამეხმაროთ.ციკლი რამდენიმე თვეა ერთი და იმავე რიცხვში მაქვს ანუ ყოველ 1რიცხვში.პროლაქტინი 4.9 მაქვს,DHEA-S 0,85ug/ml,თვისუფალი ტესტოსტერონი 2,1pg/ml.ფოლიკულს უჭირს მოწიფება და გახეთქვა,სადგაც მე-20 დღიდან იწყებს გახეთქვას.ასეთ შემთხვევაში როგორ უნდა მოვიქცე ან მივიღო?იქნებ მირჩიოთ ფოლიკულის მოსამწიფებელი და გასასკდომი მედიკამენტი და ნემსი.დღეს ციკლის მე-14 დღე მაქვს და მე-11 დღეს ენდომეტრიუმი 5მმ მქონდა,ხოლო დომინანტური ფოლიკული ov.dex:11მმ. ov.sih:11მმ,მე-13 დღეს კი ენდომეტრიუმი 7მმ,ხოლო დომინანტური ფოლიკული 11მმ და 9მმ.შეიძლება აწი ფოლიკულის მოსამწიფებელი მედიკამენტის მიღება თუ გვიანია უკვე?ციკლის მერამდენენ დღიდან ხდება მისი მიღება?მადლობა წინასწარ.პატივისცემით თამუნა.
გამარჯობათ, თამუნა. საკვერცხეების მედიკამენტოზური სტიმულაცია იწყება ციკლის მე-3, მე-5 დღიდან და აუცილებლად ექოსკოპიური კონტროლით. მეოცე დღეს ოვულაცია არის ნორმალური თუ შედარებით გრძელი ციკლია, ანუ 38-40-დღიანი.
სოფო
2015-05-24
მანანა ექიმო 5დგეა გადამიცდა მაგრამ ტესტი უარყოფით პასუხს მიჩვენებს თუარა ორსულობა რა შეიდლება იყოს. 35 წლის ვარ. rnშეიდლება ეს კლიმაკსის ნიშანი იყოსrnდიდი მადლობა
გამარჯობათ, შესაძლოა იყოს ფუნქციური დარღვევა, გამოწვეული ჰორმონალური დისბალანსით, საკვერცხის ცისტა, ასევე შესაძლოა იყოს ორსულობა, თუმცა ტესტი ჯერ ვერ აფიქსირებს. უნდა ჩატარდეს გინეკოლოგიური ექოსკოპია და გინეკოლოგის კონსულტაცია
სალომე 38 წლის
2015-06-01
გამარჯობა. სავარაუდოდ შეიძლება დამჭირდეს საშვილოსნოს ოპერაციის გაკეთება ( სრული ამოჭრა) შვილები უკვე მყავს და ეგ პრობლემა არ არის, მაგრამ მაინტერესებს როგორ შევძლებ სექსუალური ცხოვრების გაგრძელებას, ანუ მესმის რომ ზოგადად პროცესი შედგება, მაგრამ გამიგია რომ ასეთი ოპერაციის შემდეგ ქალი უგრძნობი ხდება, ეს მართალია ? :(
გამარჯობათ, საშვილოსნოს ამპუტაცია სექსუალურ ცხოვრებაზე უარყოფითად არ მოქმედებს, როგორც წესი სქესობრივი ურთიერთობის პრობლემები როგორც ქალებში ასევე მამაკაცებში 95 % შემთხვევაში გამოწვეულია ფსიქოლოგიური ფაქტორით.
ტამუნა
2015-06-15
მაქ მილებზე პრობლემა რას მირცჰევდიტ რომელი მეტოდი უფრო გამარტლებულია მინდა ლაპარასკოპის გაკეტება ხოლო კლინიკასჰი ვისტანაც ვიკავი ფერტილოსკოპია მირცჰია. ცჰემს სჰემტხვევასჰი რომელი უფრო ჯობია?rn
გამარჯობათ, ორივე მეთოდით შესაძლებელი მილების გამოკვლევა, თუმცა მიდგომა ინდივიდუალურია. იქ, სადაც უშვილობა მხოლოდ 1-2 წელია და ექოსკოპიური მონაცემებით ყველაფერი წესრიგშია, შეიძლება ჩატარდეს ფერტილოსკოპია, რაც ამ შემთხვევაში დიაგნოსტიკის კარგ საშუალებას წარმოადგენს, თუმცა მისი ოპერაციული შესაძლებლობები ლაპარასკოპიისგან განსხვავებით გარკვეულწილად შეზღუდულია.ჩვენს კლინიკაში ტარდება ფერტილოსკოპია და საჭიროების შემთხვევაში იმავდროულად გადავდივართ ლაპარასკოპიაზე. ამგვარი კომბინაციით ეს ორი ენდოსკოპიური გამოკვლევა ფერტილოსკოპია+ლაპარასკოპია გაცილებით ინფორმატიული და ეფექტურია და მხოლოდ ჩვენს კლინიკაში ტარდება. დამატებითი ინფორმაციისთვის შეგიძლიათ მოგვმართოთ კლინიკაში.
ნიაკო
2015-06-16
გამარჯობათ ჩავიტარე ჰისტო მოლფოლოგიური გამოკვლევა დიაგნოზი ასეთია ენდომეტრიუმის ჯირკვლოვანი ტიპის პოლიპი ამომფენი ეპითელის მკვეთრად გამოხატული პროლიფერაციული აქტივობით და მსუბუქი დისპლაზიით EIN 1 ენდომეტრიუმის პოლიპოიდური ჯირკვლოვანი ჰიპერპლაზია ამომფენი ეპიტელის მსუბუქი დისპლაზიიტ უჯრედული ატიპიის გარეშე მაინტერესებს რამდენა რტული მდგომარეობა როგორ ხდება მისი განკურნება
გამარჯობათ, აღნიშნული გამოკვლევის შეფასება უნდა მოხდეს პაციენტის სხვა მონაცემებთან ერთობლიობაში: კოლპოსკოპია, გინეკოლოგიური ექოსკოპია, მნიშვნელობა აქვს პაციენტის ასაკს, სქესობრივ ფუნქციას, ჩივილებს და ა,. შ. აქედან გამომდინარეშეირჩევა პრობლემის მართვის სწორი კურსი.
ტამუნა
2015-06-19
ფეიზბუქზე ვნახე ტქვენსკლინიკასჰი მოქმედებს საკოველტავო დაზგვევა ლაპორასკოპის და ფერტილოსკოპის დროს ,ადრე არ მოქმედებდა ანუ ეხლა სჰესადზლებელია ტუ არა?rn
გამარჯობათ, დიახ, მოქმედებს საყოველთაო დაზღვევის პროგრამა, რომელიც აფინანსებს ყველა სახის გეგმიურ გინეკოლოგიურ ოპერაციებს, ასევე გადაუდებელს. ინფორმაციისთვის მოგვმართეთ: 595-51-60-60, 599-53-75-69, 230-50-60.
ხათუნა
2015-06-27
გამარჯობათ ქალბატონო მანანა.ძალიან გთხოვთ მიპასუხეთ თუ კეთდება თქვენთან ინვიტრო განაყოპიერება და რა ჯდება..დონორით და დონორის გარეშე მკურნალობიანად...მემგონი მე დონორი დამჭირდება და მაგის ფასი უფრო მაინტერესებს.წინასწარ გიხდით მადლობას.
გამარჯობათ, ხათუნა. ფასები დამოკიდებულია რამდენიმე ფაქტორზე. მათ შორის, რა სახის დონორი გჭირდებათ და რატომ, გთხოვთ მომწერეთ
მარი
2015-06-30
გამარჯობათ. საშოსჰი კონდილომების Aრსებობამ შეიზლება გამოიწვიოს ციკლის Gადაცდენა?
გამარჯობათ, საშოს კონდილომებს ციკლის გადაცდენასთან არა აქვს კავშირი. პირველ რიგში საჭიროა გინეკოლოგიური ექოსკოპია და გინეკოლოგის კონსულტაცია.
ნინი
2015-06-30
გამარჯობათ გამოკვლევები გავიკეთე ბაქტერიოსკოპია,ქლამიდიაზე.მქონდა დიდი რაოდენობი ბაქტერიები ვიმკურნალე.ექიმმა მითხრა რომ მეუღლესაც ჭირდებოდა იგივე გამოკვლევები მაგრამ მეუღლე ვერ დავიყოლიე რადგან არაფერი აწუხებდა.მკურნალობის შემდეგ გვქონდა ურთიერტობა და მეორე დღეს ვიგრძენი წვა და ქავილის შეგრძნება თავიდან დამჩირდება მკურნალობა? მადლობთ
გამარჯობათ, ნინი. მამაკაცებში მათი ანატომო-ფიზიოლოგიური თავისებურებებიდან გამომდინარე, ხშირად არ ვლინდება ანთების კლინიკურ სიმპტომები: წვა, ქავილი და გამონადენი, მაგრამ ეს იმას არ ნიშნავს რომ ანთება არაა. ქალებში კი ანთების ნიშნები უფრო ხშირად ვლინდება. ამიტომ, როცა ერთერთ მეუღლეს სასქესო გზების ანთება აქვს, აუცილებელია, რომ ორივემ ერთდროულად იმკურნალოს. სავარაუდოდ მკურნალობა დაგჭირდებათ, მაგრამ შედეგიანი მკურნალობის ერთერთი ძირითადი პირობაა, რომ ერთდროულად მოხდეს თქვენი და თქვენი მეუღლის მკურნალობა.
ნატია
2015-07-02
გამარჯობატ მანან ექიმო ბოდისჰიტ რომ გაცუხებტ. 6ცელია რაც გავტხოვდი და სჰვილი არმყავს სად აგარ ვიმკურნალე და არც სჰედეგი ტავისტავად. პოლიკისტოზის ოპერციაც გავიკეტე 7დი ტევა უკვე და ამ 6სი ცლის განმავლობასჰი სულ მაქვს საკვერცხეზე და ფოლიკული არმიფდება და არსკდება არც ოპერციის სჰემდეგ დზალიან გადავიგალე დომინანტი ფოლიკული არისახება ხოლმე მრავცლობიტი ფოლიკულები ამქვს ხოლმე და საკვცერცხესაც უცჰირს მუსჰაობა. რამდენად სასჰისჰია ეს და ამ სჰემტხვევასჰი ინ ვიტრო ტუ დამცჰირდება
გამარჯობათ, ხატია. როგორც ჩანს გაქვთ ანოვულაციის პრობლემა, ანუ არ ხდება საკვერცხეებში ფოლიკულის მომწიფება და კვერცხუჯრედის გამოსვლა, რის გამოც ბუნებრივია ორსულობა არ დგება. პირველ რიგში დასადგენია ანოვულაციის მიზეზი, რაც შესაძლოა მრავალი მიზეზით იყოს გამოწვეული. შეგიძლიათ მობრძანდეთ ჩემთან კონსულტაციაზე, რომელიც 30 ივლისამდე არის უფასო. თან იქონიეთ თქვენს მიერ ჩატარებული გამოკვლევების დასკვნები და მოგცემთ სათანადო რეკომენდაციებს. პატივისცემით მანანა მგალობლიშვილი
ხატი
2015-07-05
გამარჯობათ მაქვს გამონადენი და ქავილი გტხოვტ მიჩიოტ რა სანტლები გამოვიყენო დიდი მადლობა
გამარჯობათ, ხატია, თუ გაწუხებთ გამონადენი და ქავილი, უნდა ჩაიტაროთ სათანადო გამოკვლევები და შემდეგ უნდა დაინიშნოს მკურნალობა. 30 ივლისამდე ჩვენს კლინიკაში ექიმის კონსულტაციები უფასოა და შეგიძლიათ ჩაეწეროთ: 230-50-60; 595-51-60-60
სალომე
2015-07-06
გამარჯობათ, მაინტერესებს უბრალოდ სპერმატოზოიდის მოხვედრით თუ არის შესაძლებელი დაორსულება, ანუ სექსი ფაქტობრივად არ გვქონია უბრალოდ სპერმატოზოიდი ს გამოსვლა გარედან მოხდა
გამარჯობათ, სალომე. გამორიცხული არაა მოხდეს ორსულობა, მაგრამ ამის შანსი ძალზე მცირეა
მზია
2015-07-12
გამარჯობა მანანა ექიმო. ძუძუზე მყავს პატარა. და მაინტერესებს მენსტურაცია მომივიდა პირველად ოთხი თვის რომ იყო მერე მომივიდა თვენახევარში და მეორედაც ასე მომივიდა ანუ სადღაც45 დღიანი ციკლი გამომივიდა. მაინტერესებს ეს ნორმალურია როცა ბავშვი ძუძუზეა თუ რაიმე დარღვევაა? დამატებითი საკვების მიცემა ეხლა დაუწყე ბავშვს მაგრამ მაინც ძირითადად ძუძუზეა, მადლობა წინასწარ.
გამარჯობათ, მზია, ძუძუს წოვებიდან მეოთხე თვეში მენსტრუაციის განახლება დასაშვებია, მითუმეტეს, თუ შერეულ კვებაზე გყავთ.
მარი
2015-07-15
ქალბატონო მანანა, უფასო კონსულტაციაზე ვიყავი თქვენან, ძალიან მომეწონეთ და კარგი შთაბეჭდილებები დატოვეთ ჩემზე მაგრამ კველევები გამომიწერეტ რომელიც აუცილებლად ტქვენს კლინიკაში უნდა ჩავიტარო, (ჰორმონალური და ექოსკოპიები) სამწუხაროდ მინდა ავღნიშნო რომ ძალიან მაღალი ფასები გაქვთ და ვწუხვარ რომ თქვენთან ვერ შევძლებ მკურნალობას,გული დამწყდა, 500 ლარამდე ჯდებოდა ეს კვლევები რაც ამ ეტაპზე ჩემთვის ძალიან დიდი თანხაა.
გამარჯობათ, მარი, გმადლობთ. ჰორმონალური გამოკვლევა - სრული (9 ჰორმონია) ჩვენს კლინიკაში ჯდება 285 ლარი. ტრანსვაგინური გინეკოლოგიური ექოსკოპია ღირს 50 ლარი. აღნიშნული გამოკვლევების გარდა რა გაქვთ დანიშნული, თუ შეგიძლიათ მომწერეთ
ლალიკო
2015-07-17
გამარჯობათ ქალბატონო მანანა,2 წელია გათხოვილი ვარ... მილებზე მაქვს პრობლემა...ჩავიტარე ჰისტეროსალპინგოგრაფია რომლის დასკვნაა: გამავლი მარჯვენა ფალოპის მილი.გაუვალი მარცხენა მილი.მარჯვენამხრივი ჰიდროსალპინგსი.მცირე მენჯის ღრუს შეხორცებითი პროცესი...ოპერაცია მაგ შემთხვევასი იქნება შედეგიანი? უპასუხოდ არ დამტოვოთ გთხოვთ...
გამარჯობათ, უშვილობის დროს რეპროდუქციული ორგანოების შეფასებისთვის საუკეთესო მეთოდი ლაპარასკოპია და ჰისტეროსკოპიაა. მხოლოდ ამ პროცედურების ჩატარების შემდეგ შესაძლებელი იქნება დაისვას სწორი დიაგნოზი და ჩატარდეს სათანადო მკურნალობა.
ეტო
2015-07-17
გამარჯობა ქალბატონო მანანა თქვენთან ვიყავი კონსულტაციაზე თქვენ მთხარით რომ დამჩირდება ლაპარასკოპიული გამოკვლევა ფერტილოსკოპია+ჰისტეროსოპია ეს გამოკვლევები შედის თუარა საყოველთაო დაზღვევაში
გამარჯობათ, ოპერაციული ლაპარასკოპია და ჰისტეროსკოპია შედის საყოველთაო ჯანდაცვის პროგრამაში.
ქეთი
2015-07-18
მანანა ექიმო თქვენთან ვიკავი უფასო კონსულტაციაზე მქონდა კისტა მითხარით ოპერაცია.მივედი ტატიშვილთან და იმან დამისვა დიაგნოზი საშვილოსნოს სუბსეროზული ლეო მიომა.გავიკეტე ჩაჩავაში ოპერაცია ახლა უკეტვარ.თქვენთან მთინდა ექიმის აკვანა ხო შეიზლება.ან თუ მეკოლება ამის მერე შვილი
გამარჯობათ, ქეთი. შეგიძლიათ მობრძანდეთ ჩვენთან. ორსულობა დადგება თუ არა წინასწარ არასდროს არ იცის ექიმმა, მაგრამ ორსულობის შანსების შეფასება და დახმარება ცხადია შესაძლებელია.
მარი
2015-07-19
ქალბატონო მანანა კიდევ მაქვს დანიშნული ექოსკოპია სარძევე ჯირკვლების, სრული ჰორმონალური ანალიზები სისხლის და შარდის საერთო ვაგინალური ექოსკოპია, 500 არა მარა 400 არის და ჩემი აზრით არის ძალიან ძვიტრი, ეს 9 ჰორმონი რატომ ღირს ამხელა თანხა ვერ მივხვდი, საკამოდ ძვირია, თან თქვენ მითხრაით რომ აუცილებლად მანდ უნდა ჩავიტარო ეს ანალიზები და არა სხვა ლაბორატორატორიაში რადგან ვერ დამინიშნავთ მკურნალობას თუ სხვაგან გავიკეთებ გამოკვლევებს, ასე მითხარით თქვენ
გამარჯობათ, მარი, თუ თქვენ ჩემთან კონსულტაციაზე იყავით, მე მოგცემდით საკონსულტაციო ფურცელს, სადაც ჩამოწერილია ყველა საჭირო ანალიზი და ასევე თქვენი ანამნეზი მოკლედ., რადგან შარდის და სისხლის ანალიზის დანიშვნა ძალიან იშვიათად ხდება, როცა საკითხი უშვილობას ეხება. კარგი იქნებოდა თუ გამომიგზავნიდით ამ ფურცლის ფოტოს, იმისათვის, რომ გავიხსენო თქვენი მდგომარეობა. შეგიძლიათ ფეისბუქით დამიკავშირდეთ: manana mgaloblishvili ან center for reproductive medicine and infertility, ან იმეილზე: mananamg@yahoo.com შევეცდები გაგცეთ კომპეტენტური პასუხი ყველა თქვენს პასუხზე
მარიამი
2015-07-25
გამარჯობათ. მოკლედ რაღაც პრობლებმა მაქვს და იმედია მიპასუხებთ. 3 კვირაში მივიდვარ ზღვაზე დასასვენებლად და ზუსტად ისე დაემთხვა რო მენსტრუაცია იმ კვირაში უნდა მომივიდეს როცა იქ ვიქნები, ხოდა მაინტერესებს თუ არსებობს რამე წამალი რითაც შეიძლება რო მენსტრუაციის მოსვლა დავაჩქარო რომ მანამდე მომივიდეს ვიდრე წავალ, ან პირიქით გადავწიო რომედენიმე დღით? და თუ არსებობს რა ქვია და რამდენად უსაფრთხოა?
გამარჯობათ, მარიამ. შესაძლებელია როგორც მენსტრუაციის "დაჩქარება", ასევე "გადავადება", მაგრამ გააჩნია ციკლის დღეს, გინეკოლოგიური ექოსკოპიის მონაცემებს და ა. შ. შეგიძლიათ ჩაეწეროთ კონსულტაციაზე.
ნუციკო
2015-08-09
გამარჯობათ ჩემს მეგობარს სასქესო ორგანოზე ქონდა წვა ქავილი და ტკივილი ,ქავილმა გაუარა და აქს წვა და ტკივილი ამბობს რომ ბუშტივით რააგაც გამოუვიდა ერ მხაეს და მეორეზეც გადაუვიდა ამჟამად ექიმთან ვერ მიდის საზგვარგარეთ იმყოფება დასასვენებლად რისი ბრალი შეიძლება იყოს და რა შეიძლება გაკეთდეს სანამ ექიმთან მივა ამჯეად იბანს სოდიანი წყლით და ხმარობს ეპიგენის სპრეის ხომ არ გამოიწვევს ეს გაგიზიანებას უფრო გთოვთმალე მიპასუხოდ ძალიან შეშინებულია
გამარჯობათ, ბოდიშს გიხდით პასუხის დაგვიანების გამო. თქვენმა მეგობარმა უნდა მიმართოს ექიმს, სავარაუდოდ დაჭირდება ანთებისსაწინააღმდეგო მკურნალობა.
თაკო
2015-08-15
გამარჯობათ ბათუმში როდიდან იწყებტ პაციენტების მიგებას?
გამარჯობათ, თაკო. ბათუმში უკვე ვიყავით და მიღებაც გვქონდა. შემდეგი ვიზიტი ჯერჯერობით არ არის დაგეგმილი
ნინო
2015-08-19
გამარჯობათ.ვარ 28 წლის, 2 ჯერ მომეშალა მუცელი, წელიწად ნახევარია რაც გათხოვილი ვარ.ახლა დამეწყო ციკლის გადაცილება 4 თვეა რაც არ მომსვლია.1 თვეა რაც გლანდების ოპერაცია.ძალიან ვნერვიულობ არ ვიცი კიდევ დადგება თუ არა ორსულობა,და რა ანალიზების აღებაა საჭირო?წინასწარ დიდი მადლობა
გამარჯობათ, ნინო. თუ ბოლო ორსულობიდან 1 წელიწადზე მეტი გავიდა, სავარაუდოდ დაორსულების პრობლემაც დადგა, რაც მოითხოვს სათანადო გამოკვლევებს და მკურნალობას. კონკრეტულად რა დაგჭირდებათ, ამის გარკვევა შეგიძლიათ ექიმ-რეპროდუქტოლოგთან კონსულტაციაზე.
მარი
2015-08-21
გამარჯობა, ბავშვობაში მქონდა ამოვარდნილობა,თანდაყოლილი, ვიკავი თასმებში 4თვის განმავლობაში, მას შემდეგ არავითარი პრობლემა არ მქონია. პირველად ვიმშობიარე ფიზიოლოგიურად 5წლის წინ, საკეისრომდე ამტკივდა მუცელი, უპრობლემოდ, ეხლა ვარ ფეღმძიმედ მაინტერესებს საჩიროა თუარა საკეისრო? მადლობა
გამარჯობათ, მარი. ამ ეტაპზე აღნიშნული საკითხი უნდა გადაწყვიტოს იმ ექიმმა - მეან-გინეკოლოგმა, რომელიც აწარმოებს თქვენი ორსულობის მეთვალყურეობას. საკეისრო კვეთის ჩატარება არ არის რეკომენდირებული, როცა არ არსებობს ამის სამედიცინო ჩვენება.
ნინი
2015-09-09
რა ღირს თქვენტან ინ ვიტრო განაყოფიერება?
გამარჯობათ, 6000 ლარიდან
სალო
2015-09-21
გამარჯობათ უკვე ერთი თვეა რაც გავთხოვდი და ქალიშვილობის დაკარგვის სჰემდეგ გამიცჰნდა სესქსის შიში.. ამის გამო მიჭირს ქმართაქნ სექსუალური აქტის დამყარება..რაღაც გამოსავალი ხოუნდა არსებობდეს გთხოვთ რამე მირჩიეთ.. წინასწარ მადლობა
გამარჯობათ, სალო, ვფიქრობ, რომ ეს უფრო ფსიქოლოგიური პრობლემაა და გესაჭიროებათ სპეციალისტი ექიმის კონსულტაცია. ჩვენს კლინიკაში მუშაობს გამოცდილი ექიმი-ფსიქოლოგი, რომელიც დაგეხმარებათ თქვენი სურვილის შემთხვევაში.
თამარი
2015-09-25
გამარჯობა ქ-ნო მანანა.თამარი გაწუხებთ.თქვენი დიდი იმედი მაქვს გამოხმაურების.უპასუხოდ ნუ დამტოვებთ.მაპატიეთ ვრცელი წერილისთვის.ვარ 29 წლის.12წლის ასაკში მომივიდა ციკლი და მას შემდეგ ჰორმონალური დარღვევები და მთელი რიგი პრობლემები მაქვს.17წელიწადია. რაც ექიმთან დავდივარ(13წელიწადი გათხოვებამდე და 4წელიწადი გათხოვების შემდეგ უშვილობაზე.მხოლოდ ამ 4წელიწადზე ვისაუბრებ,რაც დაოჯახებული ვარ.ციკლი თუ არ ვცდები ჩადგა როგორც იქნა ღვთის წყალობით წესრიგში და წამლის გარეშე მომდის წელიწად-ნახევარია უკვე.იანვრიდან მოყოლებული კი ყოველ 28-29-ე დღეს მაქვს ზუსტად.ჰორმონალური ანალიზებიც წესრიგში მაქვს.რაც შეეხება ვირუსებს ჰერპესი და ციტომეგალო ქრონიკული ფორმები მაქვს და ვმკურნალობთ ორივე დრო და გამწვავების ფონზე,ტუჩზე გამომდის ხოლმე.ციკლოვალი 10დღე,ვიუსიდი და ზოვირაქსი 7დღე მაქვს ნასვამი.მე დამატებით,ქლამიკანტრი და ოლიგოკრინ T მაქვს ნაკეთები,ვიღებდი ბ ჯგუფის ვიტამინებს ვიტაკომი ბ და ფოლფა.სხვა ვირუსები და ინფექციები არ გვქონია და გვაქვს მე და მეუღლეს.ბაზალური ტემპერატურის გრაფიკიც კარგად მაქვს.ფოლიკულის პრობლემა მაქვს.მარტის თვეში გამისკდა მე-17 დღეს(5 ც ვიტამინის ნემსის და რძის სმის შედეგად,თან ვსვამდი ე ვიტამინს და ფოლის მჟავას,ორსულობა კი არ მოხდა.აპრილის თვეში კი უფრო გვიან გამისკდა,მაისშიც.ვიტამინებს და ფოლის მჟავის დალევას კი ვაგრძელებდი.ამასთან ერთად მარტის თვიდან მოყოლებული ყოველი ციკლის მე-16 დღიდან დუფასტონს ვსვამდი დღეში 2-ჯერ 12-12დღე.ივნისის თვიდან კი მე-5დღეს 5დღის მანძილზე 1-ელ კლოფიტი დამინიშნა ექიმმა,მე11-12 დღიდან გასახეთქი ნემსი (IFVC თუ სწორად ვამბობ)5000 -იანი ნემსი და 1000იანი კიდე მერე და მაინც არ გასკდა.გაიზარდა ძალიან ორივეში წამოსული ფოლიკულები და მექცა ცისტებად.ართროქსანის სანთლებით გამიწოვა მერე ექიმმა.გასქელებული გაქვს საკვერცცე თუ მისი კედლები და ამიტო არ გასკდაო.შემდეგ თვეში ივლისში ფოლიკულის მასტიმულირებელი აღარ დამალევინა შეეშინდა,თან ის წინა თვეში დანალევი იმუშავებს კიდევ და იმოქმედებს კიდევო.დუფასტონი დამინიშნა ისევ ციკლიდან მე-14 თუ მე-16 დღეს,ის ვიტამინები და რძე დასალევად მოსამწიფებლად და გასასკდომად.ზუსტად არ მახსოვს ზომები,მაგრამ მარცხენაში 2ფოლიკული იყო წამოსული თავისით,მაგრამ როდის გასკდა არ ვიცი,მე-16 დღემდე არ იყო გამსკდარი რომ ვნახე მონიტორინგზე.აგვისტოშიც იგივე განმეორდა,ახლაც მარცხენა საკვერცხეში,იგივე მეთოდებით წამლის დაუხმარებლად აქ უვე მე-14დღეს გამისკდა ფოლიკული,ვიტამინები და დუფასტონი ვსვი,მაგრამ არ დავრჩი ორსულად.ან ვიყავი და მომეშალა?შეიძლებოდა ასე?ბაზალური ტემპერატურა მოსვლამდე მაღალი მქონდა 37 ზემოთ(ბოლო ეს თვეები 6-7თვე ციკლის მოსვლამდე წელის და მუცლის ტკივილები არ ვიცი,საერთოდ ვერ ვგებულობ ხოლმე,ვიცი რომ 28-29-ე დღეებში მაქვს ზუსტად.მოსვლამდე 3-4დღით ადრე დამეწყო მარცხენა მენჯში ტკივილი,ასევე წელის ტკივილები.ფეხზე ვერ ვჩერდებოდი.მხოლოდ დაწოლისას მიყუჩდებოდა.მეც სულ ვიწექი ამ დროს.ციკლის მოსვლამდე 2დღით ადრე კი ყავისფერი გამონადენი სისხლში გარდამავალი ოდნავ წამომივიდა 2-ჯერ,დაწოლისას აღარ.მერე იმ დღეს თუ მეორე დღეს გასვლა მომიწია პატარა მანძილზე ბინაში.4სართული უნდა ამევლო.იქიდან მოსულს ეგრევე ამტკივდა ქვემოთ,წელიც და მალევე,იმ საღამოს მომივიდა.ორსულობის შეწყვეტა მოხდა ამ დროს?21აგვისტო იყო,ციკლის 28დღე.31აგვისტოდან ექიმის დანიშნულებით დავიწყე გინეკოლის(დღეში 2-ჯერ) და ორტილიას(დღეში 3-ჯერ)მიღება გუშინდლამდე.ციკლიდან მე-12დღეს(1სექტემბერი იყო,მერე აღარ ვყოფილვარ მონიტორინგზე და არც ის ვიცი ფოლიკული როდის გამისკდა და ოვულაცია მოხდა)დომინანტური ფოლიკული იყო: ov.dex:9მმდა9მმ.ov.sin:10მმ.ენდომეტრიუმი-5მმ.გინეკოლის და ორტილიას გარდა აღარაფერი მისვია ამ თვეში.17-18სექტემბერს ველოდი,უნდა მომსვლოდა და არ მომივიდა16-ში ჩამოვედი სოფლიდან.16-დამდე 1-2დღით ადრე იქ გადაადგილებისას მანქანით,1-ად ამტკივდა ორივე საკვერცხე,მქაჩავდასავით.წამოწოლისას გამიარა.იმ დღესას ამტკივდა 16-ში რომ მოვდიოდით და მალევე გამიარა.იმ დღიდან მოყოლებული,ფეხზე დგომის და მოძრაობისას თუნდაც 5წუთით ეგრევე მტკივდება მარტო მარცხენა მხარეს მენჯში,ბარძაყის მოსახართან,ფეხშიც გადადის,გადასცემს მწვავე,მქაჩავ ტკივილს.მუცელში თითქოს ცეცხლი მიკიდია და მუცლის ქვემოთ 2-3დღეა მოვლითი ტკივილები მაქვს,თითქოს შებერილი,დაჭიმული და ა.შ.ბოდიშით და გაზების დაგროვებაც.ბაზალური ტემპერატურა წესების დაცვით)დღემდე 37.2 მაქვს.დღეს მე-8დღეა ციკლის გადაცდენიდან.ორსულობაზე ვიეჭვე და გუშინწინ HCG ავიღე სისხლში-2,9მქონდა.ტესტები არ მიჩვენებს,გუშინ მე-7დღეს მიჩვენა ტესტმა ძლივს შესამჩნევი მეორე ღია ხაზი,ძალიან უფერული იყო.დღეს დილითაც გავიკეთე და აღარ აჩვენა.ულტრაბგერითი გამოკვლევაც ჩავიტარე გუშინ და პასუხი ასეთია:საშვილოსნოს ზომები ნორმის ფარგლებში.ღრუში სანაყოფე კვერცხი არ ვიზუალიზირდება.ენდომეტრიუმი 9მმ.მარჯვენა საკვერცხეში კისტოზური ჩანართი:52×49მმ და კონტროლი 10დღეში.თქვენ რას მეტყვით,შესაძლოა ჩემი ჩივილები და ბაზალური ტემპერატურაც მარჯვენა საკვერცხეში კისტოზური ჩანართიდან იყვეს გამოწვეული?ტრსტმაც შეცდომით აჩვენა ამიტომ თუ შესაძლებელია ასეთი ეხოს და ანალიზის პასუხის მიუხედავად ორსულად ვიყვე?მარცხენა საკვერცხეში მომხდარიყო ოვულაცია და განაყოფიერება და ორსულობის ნიშნები იყოს ჩემი ჩივილები?ანალიზს და ტესტსაც არ ეჩვენებინა ჯერჯერობით და ცდებოდეს?მეუღლეს რაც შეეხება 70 აქვს პროცენტობა.გთხოვთ დამეხმარეთ.მადლობა წინასწარ
გამარჯობათ, თამარ. ახლა ვნახე თქვენი წერილი. აუცილებლად ყურადღებით წავიკითხავ და პასუხს მოგწერთ უახლოეს დღეებში
ტამუნა
2015-09-28
ტქვენს კლინიკაში ტუ ტარდება ინსემინაცია?და რა გირს და რა შედის მაგ ტანხაში?
გამარჯობათ, დიახ, ტარდება ინსემინაცია და ღირს 650 ლარი. აღნიშნულ თანხაში შედის სპერმის დამუშავება სპეციალური ხსნარებით და კათეტერით საშვილოსნოს ღრუში შეყვანა ოვულაციის პერიოდში
ნინი
2015-10-05
გამარჯობათ,ახალი გათხოვილი ვარ და ორსულობაზე თავს ვიკავებ რადგან ჯერ არმინდა შვილის გაჩენა,თავს ვიცავთ.დგეს მომივიდა ციკლი ჩვეულებრივ მაგრამ საშინელი ტკივილი მქონდა,მერე ჰიგიენურ საFენზე ვნახე რაგაც დიდი ნაფლეთივით შედედდებულ სისხლ გავდა და შეილება ორსულად ვყოფილიყავი და მომეშალა?? სისხლდენა არმაქ ჩვეულებრივ ციკლის დროს მომივიდა.ტესტიც არ გამიკეთებია იმიტომ რომ არანაირი სიმპტომები არმქონია,ეს ერთი თვეა ხშირი შარდვაც მაწუხებს.
გამარჯობათ, ნინი. გამორიცხული არ არის ყოფილიყო ორსულობა, რომელიც ადრეულ ეტაპზე შეწყდა, თუმცა ამის დამტკიცება ამჟამად შეუძლებელია.
ნინი
2015-10-06
gushin momivida chveulebriv menstruacia game mqonda sashineli muclis tkivili da dilit momivida,samsaxurshi wavedi da samsaxurshi sashinlad amtkivda muceli gzashi ramis guli wamivita tkivilisgan da shadri momawva,mucelic shemoberili mqonda.saxlshi ro mivedi higienur sapenze ragac artuise didi zomis ragac chamovarda shededebuli sisxlivit da sheileba muceli momshlloda.prezervativs ar viyenebt magram tavs vicav.testi ar gamiketebia radgan aranairi simptomi armawuxebda ubralod xshiri shardva mawuxebs da gaciebas davabrale.magram am ragacam shemashina higienur sapenze ro vnaxe ras mirchevt? sokoze da sxva baqteriebze vimkurnale exla hormonebze vsva dostineqs
გამარჯობათ, ორსულობის გამორიცხვა შეუძლებელია, რადგან სტატისტიკურად, ნორმალურ და ჯანმრთელ ქალებში დაახლოებით 30% შემთხვევაში ხდება ორსულობის ისეთ ვადებზე შეწყვეტა, როცა ორსულობისთვის დამახასიათებელი სიმპტომები არ არის გამოვლენილი. აქედან გამომდინარე შესაძლოა ეს იყოს ორსულობის შეწყვეტა ან საშვილოსნოს ძლიერი სპაზმი მენსტრუაციის წინ, რომელსაც დაერთო მუცლის შებერილობა და ხშირი შარდვა, ეს უკანასკნელი სავარაუდოდ არის გამოცვეული რაიმე სახის ანთებითი პროცესით და საჭიროა სათანადო გამოკვლევები. თქვენ ზოგადად, რა გაწუხებთ?
თეონა
2015-10-12
გამარჯობათ მე ვარ 18 წლის გავტხოვდი 17 წლის მეყოლა ბიჯი სჰვილი დაიბადა დაუნის სინდრომიტ გაუკეტდა სამი ოპერაცია რის სჰედეგადაც გარდაიცვალა მას სჰემდეგ გავიდა ხუტი ტვე ახლა მინდა გავაცჰინო ჯანმრტელი შვილი და ამისტვის როგორ უნდა ვიმკურნალო და ვის უნდა მივმართო თუ შეგიცლიათ რო დამეხმაროთ მადლობა .
გამარჯობათ, თეონა, შეგიძლიათ მობრძანდეთ ჩემთან კონსულტაციაზე, დაგჭირდებათ სათანადო კვლევების ჩატარება, საჭიროების შემთხვევაში მკურნალობა და ამის შემდეგ ორსულობის დაგეგმვა
ანნა
2015-10-13
გამარჯობათ მანანა ექიმო, 23 სექტემბერს მქონდა დაცული კონტაქტი საქმროსთან სისხლიანი გამონადენი შევნიშნე და გავიარე გინეკოლოგთან კონსულტაცია 29 სექტემბერს გავიკეტე ნაცხის ანალიზი და ვაგინალური ეხო აგმომაჩნდა სოკო და ანთება ვიმკურნალე მაგრამ ვიზიტის დგიდან მუცლის ქვედა არესში ცალ მხარეს ყრუ ტკივილს ვგრძნობ სულ ... 10 ოქტომბერს ჩვეულებრივად მომივიდა მენსტრუაცია როგორც უნდა ყოფილიყო რამდენადაა შესაძლებელი გარე ორსულობა ვიცი რომ ასეთი ტკივილი დამახასიათებელია ამისთვისrnმაგრამ აქტიდან ერთ კვირაში ვაგინალური ეხო როგავიკეტე არაფერი უთქვამთ ცოტა შეშინებული ვარ
გამარჯობათ, ანნა, ბოდიშს გიხდით პასუხის დაგვიანებისთვის. გარე ორსულობის დასადგენად საჭიროა ექოსკოპიური კვლევა და სისხლის ანალიზი ქორიოგონულ გონადოტროპინზე. თუ ექიმს არ ჰქონდა ეჭვი, თქვენ რატომ გქონდათ?
ნინი
2015-10-13
გავიკეთე საშოს ნაცხის ბაქტერიოსკოპია და თურმე 2-3 სთ წინ არუნდა მოშარდო მეკიდევ მოვშარდე ერთი სთ წინ და შეილება ამან შეცვალოს რამე??? დამიდგინდა ლეიკოციტები დიდი რაოდენობით,ბაქტერიები,ტრიქომონა,საფუარას უჯრედები.თავიდან დამჩირდება ამის გაკეთება?
გამარჯობათ, ნინი. ზოგადად რეკომენდირებულია შარდის ანალიზის აღება დილით - პირველი მოშარდვისას. თუმცა ის მაჩვენებლები, რომელიც თქვენს შარდში გამოვლინდა მიუთითებს ანთებით პროცესზე და ერთმნიშვნელოვნად, გჭირდებათ ექიმის კონსულტაცია და მკურნალობა
მარი
2015-10-19
ვარ 18 წლის 9თვეა რაც გათხოვილი ვარ და ორსულად არ ვყოფილვარ ვიყავი ექოზე და ტატიშვილმა კახამ მითხრა რომ დაელოდე არაფერი გწირსო ენდოკრინოლოგტან ვიყავი და ელთიროქსინი და იოდო 200 დამინისჰნა ექოც გამიკეთა და არც კვანზი და არც არაფერი საგანგაშო არ გაქვსო ციკლი თავიდან რო გავთხოვდი ყოველი თვის28 მქონდა ერთI ოთხითვის მერე 24ში მომდიოდა მერე სექტემბერში 18ში მომივიდა და ეხლა კი 17ში გთხოვთ მირჩიოთ რამე დაველოდო დაორსულებას თუ სამკურნალოა ასეთი ციკლი მადლობა
გამარჯობათ, მარი, ჩემთვის, როგორც ექიმისთვის რთულია რაიმე კონკრეტული რეკომენდაციის მიცემა აღნიშნული ინფორმაციის საფუძველზე. უმჯობესია მობრძანდეთ კონსულტაციაზე და თან იქონიოთ ჩატარებული გამოკვლევების დასკვნები
სოფიო
2015-11-01
თუ მენსტრუაცია მაქვს ყუველი თვის პირველ რიცხვში ,ჩასახვისთვის საუკეთესო დღეები რომელი იქნება .დაახლოებით ,თუ ეგ ინდივიდუალურია ?
გამარჯობათ, ჩასახვა შესაძლებელია ოვულაციის დროს, ანუ ციკლის შუა პერიოდში.
მარი
2015-11-03
გამარჯობათ,1 კვირაზე მეტია, რაც გადამიცდა, ორსულობის ტესტი გავიკეთე რამდენჯერმე, მაგრამ პასუხი უარყოფითია, პრეზერვატივს ვიყენებდით, თუმცა იყო 1-2 შემთხვევა როდესაც არ დაგვიცვია თავი პრეზერვატივით, მაგრამ მაინც ვფრთხილობდით, რომ თესლი არ მოხვედრილიყო საშოში... მუცლის არეში ტკივილები მაქვს, წინა თვეშიც გადამიცდა, მაგრამ ეგ აკლიმატიზაციას მივაწერე. რა შეგიძლიათ რომ მითხრათ? მადლობა წინასწარ.
გამარჯობათ, მარი.ორსულობის გარდა მენსტრუაციის გადაცდენის მიზეზი სხვა ფაქტორიც შესაძლოა იყოს, ამიტომ საჭიროა მიმართოთ ექიმს, პირველ რიგში დაგჭირდებათ გინეკოლოგიური ექოსკოპია.
მარი
2015-11-11
გამარჯობა, მაქვს მხედველობის პრობლემა, ვარ ახლომხედველი, რამდენად უარყიფთად იმოქმედებს ორსულობა ჩემზე? ან ხელს ხომ არ შეუშლის ეს ფაქტორი დაორსულებას? მადლობა
გამარჯობათ, მარი, გააჩნია რა ინტენსიობით გაქვთ მხედველობის გაუარესება, რა არის მიზეზი, საჭიროა ოფტალმოლოგთან გაიაროთ კონსულტაცია, რომლის შემდეგაც შეგიძლიათ მოგვმართოთ ჩვენ
ქეთი
2015-12-04
მანანა ექიმო ვიდეოკოლპოსკოპია რა ჯდება თქვენთან და პაპტესტი და ვიდეოკოლპოსკობია ერთიდაიგივე გამოკვლევაა?
გამარჯობათ, ქეთი. ვიდეოკოლპოსკოპიის დროს ხდება საშვილოსნოს ყელის გამოკვლევა სპეციალური მიკროსკოპით, რომლის დროსაც ხდება საშვილოსნოს ყელის ქსოვილის შეღებვა სპეციალური კონტრასტებით, რაც იძლევა საშვილოსნოს ყელის პათოლოგიური ცვლილებების ყველაზე ადრეულ ეტაპზე გამოვლენის შესაძლებლობას. მაგალითად, საშვილოსნოს ყელის ისეთი ცვლილებების ზუსტი დიაგნოსტიკა, როგორიცაა ეროზია (წყლული), ექტოპია, ლეიოკოპლაკია და ა. შ.შესაძლებელია მხოლოდ კოლპოსკოპიით. პაპტესტი საშოს ნაცხის ციტოლოგიური გამოკვლევაა, რომელიც იძლევა უჯრედშიდა ცვლილებების ყველაზე ადრეულ ეტაპზე გამოვლენის საშუალებას. ქალებში ონკოლოგიურ დაავადებებს შორის ყველაზე მეტად გავრცელებულია: სარძევე ჯირკვლების და საშვილოსნოს ყელის ონკოლოგიური დაავადებები, ამიტომ, ყველა ქალმა, რომელსაც ერთხელ მაინც ჰქონია სქესობრივი კონტაქტი, წელიწადში ერთხელ უნდა ჩაიტაროს: კოლპოსკოპია და პაპ-ტესტი, და ასევე სარძევე ჯირკვლების ექოსკოპია ან მამოგრაფია. ვიდეოკოლპოსკოპია ღირს 50 ლარი
ნიინი
2015-12-08
გამარჯობათ, ვიყავი გინეკოლოგთან დამინიშნა მკურნალობის კურსი მქონდა ანთებ, ჩირქი, სოკო ტრიქომონა არ გამომიჩნდა მიუხედავად იმისა რომ მქონდა და არ მიმკურნალია. მკურნალობის შემდეგ გავაკეთე ნაცხის ანალიზი და სუფთა იყო.ერთი თვის შემდეგ მივედი გასაკონტროლებლად გავაკეთე ნაცხი და ლეიკოციტები მიჩვენა სხვა არაფერი. რას მირჩევთ როგორ მოვიქცე ან რა გამოკვლევა ჩავიტარო ან მკურნალობის კურსი. ჩემმა გინეკოლოგმა იოდის და სოდის გამორეცხვები მირჩია ჯერ-ჯერობით..ვარ გათხოვილი და რადგან სოკო და ტრიქომონა არ გამომიჩნდა ქმარს არ დაუნიშნა მკურნალობა რამდენად სწორი მიდგომა?rn
ნინი, მოგესალმებით. თუ გნებავთ გაიგოთ ჩემი აზრი თქვენი მდგომარეობის შესახებ, მობრძანდით კონსულტაციაზე.
ია
2015-12-27
ქ.მანანა ჩიყვი თუ უშლის ხელს დაორსულებას? ძალიან გთხოვთ მიპასუხეთ
გამარჯობათ, ია. დიახ, ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონების ცვლილებამ შესაძლოა ხელი შეუშალოს დაორსულებას.
ნინო
2015-12-28
გამარჯობათ. 4ჯერ გაკეთებულია ინსემინაცია და უშედეგოდ მრთავდება. რა შეიდლება გვირჩიოთ.
გამარჯობათ, ნინო. ინსემინაციის ჩატარების წინ საჭიროა ქალის რეპროდუქციული ორგანოების სათანადო გამოკვლევა და სპერმოგრამა. გაქვთ ჩატარებული აღნიშნული კვლევები და როგორი შედეგი იყო?
ნანა
2015-12-29
გამარჯობა ქალბატონო მანანა ვარ დაახლოვებით ორი კვირის ორსული ექიმა დამინიშნა უტროჟესტანი200მგ. დთეში ორჯერ და პრეგნათეა დღეში ერთხელ,რომ არ მოგეშალოსო და თუ არ დალიოვო შეიძლება მოგეშალოსო,დუფასტონის ფონზე დავჩი ეხლა,ორი წლის წინ ზუსტად ანალოგიური სიტუაცია იყო და მომეშალა,ეხლა ძალიან მეშინია იგივე არ განმეორდეს თქვენი აზრით სწორად დამინიშნეს წამლები?მადლობა.
გამარჯობათ, ნანა. რამდენად სწორადაა დანიშნულება მიცემული, შეუძლებელია გითხრათ. თუ გნებავთ გაიგოთ ჩემი აზრი და მიიღოთ სათანადო რჩევები, მობრძანდით ჩემთან კონსულტაციაზე.
ნინა
2015-12-29
გამარჯობა! ქალბატონო მანანა 4წლია რაც დაოჯახებულო ვარ ყველა ანალიზი ნორმაშია. ტუღუშთან დავდიოდი და ინსემიანცია უშედეგო აღმოჩნდა. ამ თვეში მქონდა გადაცდება ბბ ტესტი გავაკ და ძალიან ბაცად ემჩნეოდა მეორე ხაზიც მითხრეს რომ ეს უკვე დადებით ნიშნავდა შემდეგ უფრო გამუქდებაო. მაგრამ დამეწყო მენზი ძლიერი ტკივილებით რა შეგიძკიათ რომ მირჩიოთ? ეთე
გამარჯობათ, ნინა. ცნობისთვის, მინდა გითხრათ, რომ სტატისტიკურად, ორსულობები დაახლოებით 15 % შემთხვევაში მთავრდება თვითნებითი შეწყვეტით ადრეულ ეტაპზე კლინიკური ნიშნების გარეშე, ანუ ისე, რომ ქალი ამის შესახებ ვერც იგებს. თქვენ შესაძლოა იყავით ორსულად, ამის დამტკიცება ან უარყოფა ახლა შეუძლებელია. რაც შეეხება მტკივნეულ მენსტრუალურ ციკლს, საჭიროა მინიმუმ ექოსკოპიური კვლევის ჩატარება და კონსულტაცია, რომელსაც მხოლოდ პაციენტთან უშუალო ურთიერთობით შევძლებ.
ინგა
2015-12-30
გამარჯობათ, ჩემს მეგობარს რომელიც აქეთ არ იმყოფება სასქესო ორგანოზე ნუ ცალ ფირფიტაზე ციკლის მერე გაუჩნდა სიწითლე პატარა წერტილებივით და პატარა შარიკი რომელიც გამაგრებულია და დისკომფორტს გრძნობს რამე საშიში ხომ არ არის? ტკივილი კი ოდნავ აქვს
გამარჯობათ, ინგა, თუ პაციერნტი არ ვნახე და დავათვალიერე აღნიშნული ადგილი, რთულია რაიმეს თქმე ან რჩევა.
ნონა
2015-12-31
ქალბატონო მანანა, რა მეთოდით ხდება თქვენთან ჰიდროსალპინგსის მკურნალობა? გთხოვთ მოწმწეროთ ინფორმაცია ამ საკითხზე
გამარჯობათ, ნონა. ჰიდროსალპინქსის სავარაუდო დიაგნოზი ისმევა ექოსკოპიური კვლევით, ხოლო ლაპარასკოპიულად ხდება ამ დიაგნოზის დაზუსტება. ლაპარასკოპიისას ჰიდროსალპინქსის დიაგნოსტირების შემთხვევაში ხდება აღნიშნული მილის მოკვეთა, რადგან მან შესაძლოა შემდგომში ხელი შეუშალოს ფიზიოლოგიური და/ან ხელოვნური გზით დაორსულებას იმის გამო, რომ მაღალი შანსია საშვილოსნოსგარე ორსულობის განვითარების.
მედეა
2016-01-01
გამარჯობა ქალბატონო მანანა,გილოცავტ ახალ წელს და გტხოვტ მიპასუხოთ-ანყტიმიულერის სინჯმა აჩვენა 0,01.ვარ 46წლის და 3 წელია გათხოვილი.მაინტერესებს მაქვს რაიმე შანსი დამფეხმიმების?ერთერთმა თქვენმა კოლეგამ უარით გამომისტუმრა.წინასწარ მადლობა
გამარჯობა, მედეა, გმადლობთ, თქვენც გილოცავთ, მრავალს დაესწარით. ანტიმიულერის ჰორმონის ამ მაჩვენებლიდან და ასევე თქვენი ასაკიდან გამომდინარე ორსულობის მიღწევის ყველაზე რეალური გზაა: ხელოვნური განაყოფიერება სინჯარაში დონორი კვერცხუჯრედით.
სოფო
2016-01-02
Qალბატონოფ მანანა.მენსტრუაციიდან მე15დრეს დავიწყე duphaston-ისფ დალევა.12 დღე.დღეშიფ ორი ტაბლეტი.გადამიცდაფ მენსტრუაცია დაახლოებით სამი დღით.ტესტიფ უარყოფითია.Duphaston-იფ იწვევსფ მენსტრუაციისფ დაგვიანებას?
გამარჯობათ, სოფო, პირველ რიგში მინდა გითხრათ, რომ არ არის რეკომენდირებული დუფასტონის დალევა ექიმის დანიშნულების და ექოსკოპიური კონტროლის გარეშე. დუფასტონმა შესაძლოა გამოიწვიოს მენსტრუაციის გადაცდენა, ჩვეულებრივ დუფასტონის შეწყვეტის მერე კი რამდენიმე დღეში იწყება მენსტრუალური სისხლდენა.
ნანუკა
2016-01-03
გამარჯობათ, 26 კვირაზე დავღვარე წყლები და ვიმშობიარე 29 ნოემბერს 2015 წ. და რამდენი ხანი არ შეიძლება დაორსულება?
გამარჯობათ, ნანუკა, ეს ინდივიდუალურია ყველა შემთხვევაში. გააჩნია რამდენი წლის ხართ, როგორი მშობიარობა გქონდათ, რა მეთოდით (საკეისრო თუ ფიზიოლოგიური) იმშობარეთ, მშობიარობის შემდეგ ბუნებრივ კვებაზე გყავთ თუ არა ბავშვი და ა. შ. ამ და სხვა მონაცემებიდან გამომდინარე შემიძლია გირჩიოთ, თუ როდიდან შეიძლება შემდეგი ორსულობის დაგეგმვა.
nino
2016-01-04
gamarjobat yyvelanairi gamokvleva maqvs chatarebuli tqven klinikashi mara samwuxarod ushedegod damtavrda razec dzalian guli mtkiva.
გამარჯობათ, ნინო. სამწუხაროდ ეს დიდი პრობლემაა, უშვილობის მკურნალობისას ყველა პაციენტი ვერ აღწევს შედეგს და ეს ნორმალური სტატისტიკაა მსოფლიოში. მთავარია ექიმის მიდგომა იყოს სწორი, ანუ დიაგნოსტიკა და მკურნალობა იყოს ჩატარებული სწორი მიმართულებით, რაც იძლევა შედეგის მიღწევის მაღალ შანსს, თუმცა გარანტირებული არაფერია. ხშირ შემთხვევაში, როცა ჩავუღრმავდები ხოლმე შემთხვევას, როცა პაციენტი ამბობს, რომ ყველაფერი ჩაიტარა მაგრამ შედეგი ვერ მიიღო, აღმოჩნდება, რომ პაციენტმა ჩაიტარა არა ის, რაც ექიმმა ურჩია, არამედ ის, რაც თვითონ ჩათვალა საჭიროდ ექიმის მიერ რეკომენდირებული კვლევებიდან და მკურნალობიდან ან სულაც ინტერნეტში ამოკითხული ან მეგობრის რჩევებიდან. თქვენს შემთხვევაში რა ხდება კონკრეტულად არ ვიცი. თუ მომწერთ პირადში ფეისბუქზე ან მობრძანდებით კლინიკაში ჩატარებული კვლევების დასკვნებით, უფრო კონკრეტულ პასუხს გაგცემთ.
ნონა
2016-01-06
ქალბატონო მანანა, მე ექიმ ბარბარე გორგოშიძესთან გავიარე ჰიდროსალპინგსის მკურნალობის კუტსი(რამდენადაც ეს არასერიოზულად არ უნდა მოგეჩვენოთ, მედიკამენტოზურად)ფერტილოგენის ნაყენის დალევით, პროცედურებით,ალტური დეგატოთი და კიდევ უამრავი პრეპარატით.არაპერი შეცვლილა(ან რა უნდა შეცვლილიყო?) 2 თვე ტყუილად ვიმკურნალე, ერთი მილი მაქვს მხოლოდ, ლაპარასკოპიას ვითხოვდი და არ გამიკეთა,მკურნალობა გიშველისო,თუმცა უშედეგოდ.ხდება თუ არა ლაპარასკოპიის დროს მილის შენარჩუნება ჰიდროსალპინგსის შემთხვევაში?
გამარჯობათ, ქ-ნო ნონა. ნებისმიერ შემთხვევაში არის ლაპარასკოპიულად სანახავი, რადგან შესაძლოა ლაპარასკოპიულად არც იყოს ჰიდროსალპინქსი, არამედ იყოს საქტოსალპინქსი და ა. შ. რა დროსაც მიდგომა განსხვავებულია. ჰიდროსალპინქსი თუ დადასტურდა, შესაძლებელია პლასტიკაც ზოგ შემთხვევაში, რასაც აკეთებენ ხოლმე პაციენტის სურვილით, თუმცა თანამედროვე მიდგომაა, რომ ჰიდროსალპინქსი უნდა მოიკვეთოს. ჩვენ ყოველთვის ვცდილობთ მილის შენარჩუნებას, თუ ეს შესაძლებელია, ასევე დიდი მნიშვნელობა აქვს პაციენტის განწყობას და სურვილს. ვფიქრობ ამ თემაზე უმჯობესია პირადად ვისაუბროთ
ია
2016-01-07
მოგესალმებით მანანა ექიმო.ე.წ. თეთრად შლა მაქვს..ვაპირებ ოჯახის შექმნას დაახლოებით 20 დღეში.ნაცხის ანალიზი მინდა გავიკეთო ამ პრობლების მოსახსნელად და მაინტეტესებს წამლები რომლებიც დაგვენიშნება ხელს ხომ არ შეუშლის დაორსულებას? ან რეკომენდირებული ხომ არაა თავდაცვა? მადლობთ
გამარჯობათ, ია, თქვენ ჩაწერილი ბრძანდებით 14 იანვარს 15:30-ზე, თბილისი, ქავთარაძის 16, "ლეჩკომბინატის" შენობაში; 230-50-60; 595-51-60-60
ნანუკა
2016-01-08
29 ნოემბერს26 კვირაზე დავგვარე წყლები და ვიმშობიარე ფიზიოლოგიურად, ბავშვი სამწუხაროდ 24 საათში დაიღუპა. მაინტერესებს რა გამოკვლევები უნდა ჩავიტარო ან როდემდე უნდა დავიცვა თავი ორსულობისგან?
გამარჯობათ, ნანუკა, გამოკვლევების ჩატარება შეიძლება ნაადრევი მშობიარობის შემდეგ ნებისმიერ დროს, ექოსკოპია უმჯობესია მენსტრუაციის მე-5-6 დღეებში, ხოლო ორსულობის დაგეგმვა დამოკიდებულია მრავალ ფაქტორზე, რომელსაც ექიმი განსაზღვრავს კონსულტაციისას
ნანუკა
2016-01-08
თქვენს კლინიკაში ვაპირებ მოსვლას მაგრამ ჯერ ფსიქოლოგიურად არ ვარ მზად არაფრისთვის რაც ორსულობას და გინეკოლოგიას ეხება. ვიღებ იარინას თავდაცვის მიზნით და სანამ მოსვლას დავგეგმავ რამდენი ხნიტ ადრე უნდა შევწყვიტო პრეპარატის მიღება?
გამარჯობათ, ნანუკა. პრეპარატის მიღება შეგიძლიათ შეწყვიტოთ მაშინ, როცა ჩაათავებთ ფირფიტას მთლიანად.
თათია
2016-01-10
გამარჯობათ.20 წლის გოგოს რომელიც ართი წლის გათხოვილია ფეხმძიმედ არ ყოფილა ამ ხნის განმავლობაში დაუდგინეს მსუბუქი პოლიკისტოზი,ანალიზების და გამოკვლევების შედეგად.დაუნიშნეს წამლები და ამ წამლებში ერთერთი არის სიოფორი,რამდენად მისაღებია ეს წამალი?თან მკურნალობის პერიოდში ექიმმა დაფეხმძიმება არ აუკრძალა,პირიქით.დაფეხმძიმებისთანავე წამლები უნდა შეწყვიტოს.რამდენად საშიშია ეს წამალი მომავალი ნაყოფისთვის ან ნაყოფი ამ დროს ჯანმრთელი ჩაისახება.მადლობთ
გამარჯობათ, თათია. სიოფორი წარმოადგენს ერთერთ სამკურნალო პრეპარატს საკვერცხეების პოლიკისტოზის დრის და ხშირად ორსულობის პერიოდშიც არ ვწყვიტავთ პრეპარატს
მარი
2016-01-12
გამარჯობა მანანა ექიმო, მაქვს საერთო სისუსტე, დაბალი სიცხე,(37,2-3) საშოდან გამონადენი(მომწვანო ფერის) ასევე მუცლის ტკივილები ( საკვერცხეებტან) როგორ უნდა მოვიქცე ვის მივმართო და შეილება ეს ყველაფერი ერთმანეთთან იყოს კავშირში? მადლობაა
გამარჯობათ, მარი. შესაძლოა იყოს ერთმანეთთან კავშირში და დაუყოვნებლივ გჭირდებათ ექიმის კონსულტაცია - გინეკოლოგის
ნინო
2016-01-24
გამარჯობა ქალბატონო მანანა,მაქვს პოლიკისტოზი და ექიმმა დამინიშნა დუფასტონი და ფოლიუმის მჟავა დასაორსუკებლად,ყველა ჰორმონი გარდა მალუთეინიზირებელისა ნორმაში მაქვს და მაინტერესებს შიძლება თუ არა ასე დავორსულდე?
გამარჯობათ, ნინო. თქვენ მიერ აღნიშნული პრეპარატები არ წარმოადგენს პოლიკისტოზური საკვერცხეების სამკურნალო საშუალებებს
ნანუკა
2016-01-26
გამარჯობათ მანანა ექიმო, თავდაცვის მიზნით დავიწყე იარინას სმა, არ გამითვალისწინებია მენსტრუაციის დღეები რადგან ვიმშობიარე და ნორმალური ციკლის მოსვლას არ დაველოდე 40 დღის შემდეგ დავიწყე. ეფექტური იქნება ეს კონტრაცეპტივი ასეთი მიღების შემთხვევაში? ბავშვი დამეღუპა და ლაქტაციის პერიოდიც არ მაქვს შესაბამისად. ძალიან გთხოვთ მიპასუხეთ.ექიმი არ მყავს და ვერავისთან გავიარე კონსულტაცია.
გამარჯობა, ნინო. რთულია ექოსკოპიური კონტროლის გარეშე გითხრათ ეს კონკრეტული შემთხვევა ეფექტური იქნება თუ არა ორსულობისგან თავის დასაცავად. მშობიარობის შემდეგ ექოსკოპიური კონტროლის გარეშე არ შეიძლება ამ პრეპარატის დაწყება.
ნანა
2016-02-26
გამარჯობა,ვარ 1 წლის გათხოვილი, ორსულობა ჯერ არ დამდგარა,მქონდა ტერტოსტერონის და ტიესეიჩის ოდნავ მომატებული. მკურნალობის შემდეგ ჰორმონები ჩამიდგა ნორმის ფარგლებში.მაგრამ ციკლი ამერია უარესად,ვაპირებ მკურნალობის გაგრძელებას მაგრამ კონკრეტულად არ ვიცი რისი ბრალი შეიძლება იყოს ექიმმა მითხრა რომ ყველაფერი ნორმაში მქონდა მაგრამ ფაქტია უარესადაა ყველაფერი. ამ შენთხვევაში რას მირჩევთ ვისთან გავაგრძელო მკურნალობა ისევ გინეკოლოგთან თუ რეპროდიქტოლოგთან, და რეპროდუქტოლოგთან მისვლის შემთვევაში თუ მომიწევს ცალკე ენდოკრინოლოგთან სიარულიც,ამჟამად 1 თვის წინ მოვრჩი ელ თიროქსინის 25 მგ_იანის დალევა.მაქვს ქრ. თიდეოდიტი, დიდი მადლობა წინასწარ :)
გამარჯობა, ნანა. თუ ფარისებრი ჯირკვლის დისფუნქციაა, ენდოკრინოლოგიც დაგჭირდებათ, თუმცა შვილოსნობის პრობლემის მართვა რეპროდუქტოლოგის საქმიანობაა.
მარიამი
2016-03-22
და კიდევ მაინტერესებს მასმევს ფემოსტონს 2/10 ესე აწერია და დამრჩა 7 ტაბლეტი, დალევა დამაწყებინა ციკლის 5ე დღეს, და რავქნა რომ მომივიდეს და დარჩენილი მქონდეს რამდენიმე ტაბლეტი აღარ დავლიო? ეხლა მაქვს 25ე დღე ციკლის, და როდის შემიძლია თქვენთან მოსვლა? ამ თვეში მასმევს პრეგნაქეა ჩასახვა დღეში ერთხელ 30 დღე, იოდიფოლი დღეში ერთხელ, ეუთიროქსი 50მგ დილით უზმოზე, ბრომოკრიპტინი მთლიანი ღამე 10 საათზე, ვამელანი, და ფემოსტონი 2/10, მაქვს ფოლეკულის გასკდომის პრობლემა
გამარჯობათ, დამირეკეთ; 595-51-60-60, 230-50-60
მარიამი
2016-03-24
გამარჯობა, ბავშვობიდნა მქონდა მენსტრუაცია არეული, შემდეგ გავთხოვდი და მივედი ექიმთან 2 წლის წინ, მენსტრუაცია ჩამილაგდა მაგრამ მაქვს ფოლეკულის გასკდომის პრობლემა, იზრდება და არ სკდება და გადადის ცისტაში 35მმ ზოგჯერ 50მმ მდე და შემდეგ მაძლევს ექიმი ჩამოსაშლელ წამალს ბიფლაზიმს, მინდა ექიმის გამოცვლა, თუ შეძლებთ რომ მომიგვაროთ ეს პრობლემა
გამარჯობა, მარიამ. ეს არის საკვერცხეების დისფუნქცია, საჭიროა სათანადო გამოკვლევების (ჰორმონალური კვლევა, გინეკოლოგიური ექოსკოპია) ჩატარება. ბიფლაზინი სიმპტომატურად მკურნალობისთვის დანიშნული პრეპარატია, რომელიც პრობლემის მიზეზს ვერ აღმოფხვრის. დიახ, შეგიძლიათ მობრძანდეთ ჩემთან კონსულტაციაზე, დაგვირეკეთ: 230-50-60; 595-51-60-60
ეთო
2016-04-04
გამარჯობათ ვარ 24 წლის ექიმა დამინიშნა ინოფოლიკი და მაინტერესებს ეს ცივ წყალში იხსნება თუ ადუღებულში ინსტრუქციაში არ წერია და ვერ მივხვდი.დიდი მადლობა
გამარჯობათ, ეთო, ოთახის ტემპერატურის ხსნარში გახსენით
ეკა
2016-04-07
ვიყავი ორსულად, მეგონა 3 თვემდე და 2თვენახევარზე(2თვეზე ნაკოფის გულისცემაც ისმოდა) იყო შემწყდარი ორსულობა (რიგით მეოთხე ორსულობა),ამის შემდეგ გინელოკოგმა 3 დღე საიტოტკი დამინიშნა 1 აბი დღეში ერთხელ,შემდეგ გამიკეთა აბორტი-გამოტუმბვა 9თებერვალს,ამის შემდეგ ერთი დღე მხოლოდ მქონდა გამონადენი, ერთი პაკეტიც საკმარისი იყო, შემდეგ შემიწყდა და რამოდენიმე დღეში ერთხელ ჩამონაშალი მცირე ნაცხის სახით მქონდა შეფერილი ყავისფრად, დაუკავშირდი გინეკოლოგს მირჩია ეხოსკოპიის გაკეთება,გავიკეთე ვაგინალური და მითხრა მცრე ნარჩენებია და ტავიდან უნდა გამოიფხიკოო, ექიმს უთხარი მიუტანე პასუხი და ისევ საიტოტეკი დამინიშნა 5 დღე და ეხოსკოპია გამიკეთდა დღესაც (04/04/2016),ეხოსკოპიტმა მითხრა რომელსაც სპეციალობა მიან-გინეკოლოგია ქონდა ჩემი აზრით არ გინდა გამოფხეკვა,მესტურაცია რომ მოგივა იქნებ ისედაც დაიწმინდოო, თუ არადა მერე შევამოწმოთო(მესტურაცია 2თვე გავიდა და არ მომსვლია მას მერე, ბავშვი მყავს ძუძუთი კვებაზე წლის და 10 თვისაა,მინდოდა 2 წლამდე ეჭამა), ეხოსკოპისტმა პოლიპი არ არისო (პოლიპი რომ ჩამოგყალიბებოდა 2 კვირაშიც ჩამოყალიბდებოდაო) და მერე რომ ჩავხედე დასკვნას აქ წერია საშვილოსნოს ფუძეში აღენიშნება ჰიპერექოგენური ჩანართი-პოლიპი,ვეღარ გავიგე რა ვქნა და ვის ვენდო, ძალიანარ მინდა საშვილოსნო გამიფუჭდეს, 29 წლის ვარდა ვაპირებ კიდე შვილების გაჩენას, დაველოდო კიდე 2-3 კვირას თუ ვქნა? რაც აბორტვე გახდება 2 თვე თითქმის, გთხოვე მირჩიოთ რა ვქნა…(ქუთაისში ყველაზე აღიარებულ და კარგ სპეციალისტებთან დავდივარ მიან-გენოკოლოგის ჩათვლით), მეშინია რაიმე არ გამომეპაროს და საშვილოსნო არ გავიფუჭო…
ეკა, გამარჯობა. სავარაუდოდ არის პლაცენტარული ან სხვა სახის პოლიპი, ამ შემთხვევაში საჭიროა ჰისტეროსკოპიის ჩატარება, რომლის დროსაც სპეციალური ვიდეოკამერა შეგვყავს საშვილოსნოს ღრუში და ხდება საშვილოსნოს ღრუს დეტალური დათვალიერება, ამავე დროს ვიზუალური კონტროლით ხდება აღნიშნული ან ნებისმიერი სხვა ქსოვილოვანი წანაზარდის მოცილება - ჰისტერორეზექტოსკოპია.
თეა
2016-04-25
გამარჯობათ! მაქვს ენდოცერვიტი, ნაცხის ანალიზმა აჩვენა ეპითელი-0-1 ლეიკოციტი დიდი რაოდ. ფლორა -კოკები დიდი რაოდენობით. ტრიხომონა. ვერ ვახერხებ ეკიმთან მისვლას და ისე მკურნალობას, თუ შეიძლება სახლის პირობებში მკურნალობა? რას მირჩევთ, საშოს გარეთ ამ ბოლოს შევამჩნიე პატარა მუწუკებივით ხორცმეტებია თუ რა არის ვერ გავიგე, დამინიშნეს მკურნალობა მაგრამ ფინანსების მხრივ ვერ ვახერხებ შეძენას, საკმაოდ ძვირადღირებული მედიკამენტებია და აი ამ ანალიზით ზემოთ რო ჩამოვწერე თქვენ რას დამინიშნავდით, შედარებით იაფი მედიკამენტებით რო ჩამინაცვლოთ, დიდი მადლობა წინასწარ, ძალიან გთხოვთ
სახლის პირობებში ცხადია მკურნალობა შეიძლება, თუმცა მკურნალობა ექიმმა უნდა დაგინიშნოთ. თქვენი ანალიზების დასკვნებით თუ მობრძანდებით, სათანადო რეკომენდაციებს მოგცემთ
ნინი
2016-04-26
გამარჯობა ძალიან გთხოვთ დამეხმარეთ ერთი წელია გათხოვილი ვარ და სოკოზე ვმკურნალობ და ვერაფრით მოვირჩინე მინდა შილის გაჩენა.ტრიქომონიაზიც მქონდა ყველა ანალიზი ჩატარებული მაქ სხვა არაფერი მჩირდა.მკურნალობა დავამტავრე და საკონტროლო ანალიზი კარგი მქონდა მკურნალობიდან ორ თვეში ისევ დამეწყო ქავილი და წვაა ხანდახან მაქ.ეხლა რაღაც გამონაყარი მაქ საშოზე წვრილად რომელიც მეწვის გამონადენი არმაქ ძან მცირე.20 აპრილს მომივიდა და მეშვიდე დღე გადამივიდა ციკლი ისე 5-6 დღე ვიცი ციკლის დასაწყისში მაქ ყავისფერი გამონადენი და ბოლო დღეს აღარვიცი უკვე რა გავაკეთო როგორ ვიმკურნალო რომ ამ დავადებებს ბოლო მოვუღო ჰიგიენას ვიცავ ყველანაირად.მეუღლე ზუსთად ვიცი არ მღალატობს გამორიცხეთ ეგ მანაც ჩაიტარა მკურნალობა და არაფერიჩირს დღემდე თავს ვიცავთ პრეზერვათივით უბრალოდ თავიდან დამემართა და ვერაფრით მოვირჩინე ბოლომდე :((
გამარჯობათ, ნინი. სოკო წარმოადგენს ქალის ნორმალურ ფლორას იმ შემთხვევაში, თუ ქალს ეს არ აწუხებს და კლინიკური გამოვლინება არა აქვს. შესაძლოა იყოს საშოს დისბაქტერიოზი იმის გამო, რომ ხშირად მკურნალობთ. შესაძლოა იყოს საშვილოსნოს ყელის პრობლემა, რომლის გამოვლენა სესაძლებელია მხოლოდ კოლპოსკოპიით. უნდა გადავხედო თქვენს მიერ ჩატარებულ კვლევებს და მკურნალობას იმისათვის, რომ მოგცეთ სათანადო რეკომენდაციები.
ანანო
2016-04-30
გამარჯობათ.. მეტად ინტიმურ თემაზე უნდა დაგისვათ შეკითხვა.. 19 წლის ვარ.. არც გათხოვილი ვარ და არც მქონია პიზიკური კავშირი,... საშოში რაღაც ბურთისებრს ვამჩნევ და შესაძლებელია ეს შაშვილოსნოს დაწევით იყოს გაოწვეული? ან არის რაიმე საშიში? ტხოვთ გამეცით პასუხი. წინასწარ მადლობა...
გამარჯობათ, ანანო, თუ საქალწულე აპკი არ არის დარღვეული, საშოში როგორ ახდენთ რაიმე წარმონაქმნის "მოსინჯვას" და/ან ნახვას? უფრო დეტალურად ამიხსენით და შევეცდები დაგეხმაროთ
თეა
2016-05-01
გამარჯობათ მანანა ექიმო, ვარ 32 წლის 2015 წლის დეკემბერში მკონდა გარე ორსულობა გავიკეთე ოპერაცია, მარცხენა მილი ამოიკვეთა, შემიძლია კიდევ დაფეხმძიმება? 1 შვილი მყავს, ამის შემდეგ მარტში უფასო გამოკვლევებზე ვიყავი, მაინტერესებს შეიძლება თუ არა ტრიხომონიაზის დადგენა ის შეძენილია თუ თვითონ მაქვს ეს ინფექცია, ნაცხის ანალიზმა აჩვენა ტრიხომონა, სოკო, დიდი რაოდენობიტ მაქვს გამონადენი,ასევე საშოს გარეთ პატარა ხორცმეტები გამიჩნდა. ურთიერთობის დროს განსაკუთრებით სულ სველი ვარ, ბოდიშით, ექიმმა დამინიშნა მკურნალობა მაგრამ ვერ ვახერხებ პროცედურებზე სიარულს და მედიკამენტებიც საკმაოდ ძვირიანებია, რას მირჩევთ რამე იაფიანი მედიკამენტები რომ მირჩიოთ ძალიან გთხოვთ ნაცხის პასუხია ესეთი: ეპითელი 0-1. ლეიკოციტი-დიდი რაოდენობით. ფლორა-კოკები ძალიან დიდი რაოდენობით, და ტრიხომონა, წინასწარ უგრმესი მადლობა
თეა, გამარჯობათ, ერთი მილით დაორსულება ცხადია შეიძლება, თუ ეს მილი არის გამტარი და საშვილოსნოს ღრუც ნორმაშია. ტრიქომონა არის სამკურნალო. თუ გაქვთ ანალიზები ჩატარებული, შეგიძლიათ მობრძანდეთ, თან იქონიოთ ანალიზების დასკვნები და უფასო კონსულტაციის ფარგლებში დაგინიშნავთ ეფექტურ და ყველაზე შეღავათიან მედიკამენტოზურ მკურნალობას.
ნანა
2016-05-10
გამარჯობატ გავიკეტე ჰცგ ჰორმონი და წერია 3.1 სჰუასჰი და 2 კვირაზე 25-300 უარყოფიტია? პროლაქტინი მქონდა მაგალი და ვსვავდი დოსტინექს დამიწია 40 ამდე ახლა გადამიცდა ატი დგე და დგეს წწამომივიდა მადლობტrn
ნანა, გამარჯობათ, ვერ გავიგე რა ჰორმონი გაიკეთეთ, გთხოვთ სრულად დაწეროთ.
ნანა
2016-05-13
გამარჯობათ მანანა ექიმო, მაინტერესებს ტრიხომონა აღმომაჩნდა, ძალიან გთხოვთ კონკრეტულად რო გამცეთ პასუხი, ეს ინფექცია შეიძლება რო მე მქონოდა თუ ეს მხოლოდ მეუღლისგან გადამედო, სხვა საყოფაცხოვრებო სიტუაციები რო გამორიცხოთ, ისე არ მექნებოდა ეს ინფექცია თუ არა გადადებაა? ეს მაინტერესებს. დიდი მადლობა!
გამარჯობათ, ნანა. ტრიქომონა სქესობრივად გადამდებია, თუმცა შესაძლოა ერთერთი მეუღლე მრავალი წლის მანძილზე იყოს მისი მატარებელი
თამუნა
2016-06-05
გამარჯობათ, მაინტერისებს თუ არის ისეთი შემთხვევა როდესაც მოხდა გარე ორსულობის განმეორება. წინასწარ გიხდით დიდ მადლობას.
გამარჯობათ, თამუნა, გარე ორსულობის შემდეგ განმეორებითი გარე ორსულობის შანსი უფრო მეტია, ვიდრე იმ ქალებში, რომელთაც გარე ორსულობა არ ჰქონიათ. თუ რასაკვირველია ერთი მილი მაინც არის შენარჩუნებული გარე ორსულობის შემდეგ
ეთო
2016-06-08
გამარჯობა ქალბატონო მანანა,ერთი კიტხვა მაქვს და თუ შეგიზლიათ მიპასუხეთ. გავიკეთე ვაგინალური ეხოსკოპია, შედეგად საშვილოსნოს გრუში ფიქსირდება ენდომეტრიოზის პოლიპი ზომით 11,4X3,5მმ.ჩემა გინეკოლოგმა დამინიშნა ნორკოლუტი 5მგ დგეში ორჯერ ციკლის 14 დგიდან,მაინტერესებს ამ წამლით პოლიპი გაიწოვება თუ ლაპაროსკოპია გავიკეთო?
გამარჯობათ, ეთო. ენდომეტრიუმის პოლიპის მოცილება ხდება ჰისტერორეზექტოსკოპით და არა ლაპარასკოპიით. თუ პოლიპია, ნორკოლუტით არ გაიწოვება, შესაძლოა ექიმმა იმისთვის დაგინიშნათ, რომ გადაამოწმოს, ნამდვილად პოლიპია თუ არა. მე გირჩევთ, მობრძანდეთ მენსატრუაციის დაწყებიდან მე-5 დღეს გინეკოლოგიურ ექოსკოპიაზე და თუ პოლიპი გამოვლინდა რეკომენდირებული იქნება ჰისტერორეზექტოსკოპიური პოლიპექტომია, რომელიც შეგიძლიათ ჩვენს კლინიკაში საყოველთაო დაზღვევით ჩაიტაროთ.
ტამუნა
2016-06-11
მაინტერესებს რისიცამალია ფრაქსიპარინი რომელიც მუცელშია გასაკეტებელი?ანუ ორსულობის დროს რამდენად სასურველია ?
გამარჯობა, თამუნა. ფრაქსიპარინს ორსულობის დროს ვნიშნავ, აუცილებელია გარკვეული მდგომარეობების დროს.
თეა
2016-07-09
გამარჯობათ მანანა ექიმო ისევ მე გაწუხებთ, დიდი მადლობა ამომწურავი პასუხისთვის და ყურადღებისთვის, სამწუხაროდ მოსვლას ვერ ვახერხებ ვცხოვრობ ბათუმში, მკურნალობა ვერ მოვახერხე და გადაცილება მაქვს, ტრიხომონა საშიშროებას უქმნის ფეხმძიმობას ან ნაყოფს?
გამარჯობა, თეა, ბათუმში ვატარებ კონსულტაციებს, ექოსკოპიურ და სხვა კვლევებს ყოველთვიურად. შეგიძლიათ მობრძანდეთ. დარეკეთ და მოგაწვდით დეტალურ ინფორმაციას: 595-51-60-60
ნინი
2016-07-11
საშვილოსნოს ტანის ზომები:51მმ,წინა-უკანა 40მმ სიგანე 49მმ მოცულობა 53.2სმ საშვილოსნოსა კონტურებით,გადახრილი მცირედ მარცხნივ,შერეული ექოგენობის,მიომეტრიუმი მარცვლოვანი.ენდომ.სიგრ 10მმ ნაწილ სამშრიანი.მარჯვენა საკვერც 44X30X38მმ მოც-26.5სმ მასში 14-16 ფოლეკულური დიამეტ 2.5-8მმ დომინანტური 22მმ მარცხენა საკვერც,39X24X33მმ მოცულობა 15.8სმ მასში 14-16 ფოლეკულ დიამეტრ 2-7მმ საშვილოსნოს ყელის ზომა 38X26მმ დუგლასის ფ თავისუფალი ციკლის 18 ტე დღე როგორი მაჩვენებელია საკვერცხების?
გამარჯობა, ნინი. მინდა გითხრათ, რომ დიაგნოზის დასმა მხოლოდ ექოსკოპიურ კვლევაზე დაყრდნობით არის შეუძლებელი, აღნიშნულ მონაცემებთან ერთად საჭიროა, როგორც ექიმმა, ვიცოდე რა გაწუხებთ თქვენ და რისი მიღწევა გსურთ. საკვერცხეების ზომები პატარაა თუ დიდი, თავად ექოსკოპისტიც გეტყოდათ.
nini
2016-08-06
gamarjobat manana eqimo!maqvs folikulis problema stimulaciis gareshe uchirs momwifeba da stimulaciis chatarebis shemdeg me17e -18dges miskdeba..gaketebuli maqvs fertilpskobpoa da gawmendili maqvs milebi ertxel dafiqsirda orsuloba da maleve shewkda..virusebze da hormonebze chatarebuli maqvs gamokvleva da normashi maqvs yvelaferi..4wlis gatxovili var da dzalian vnerviulob dzalian minda patara...iqneb rame gamokvleva aramaqvs gaketebuli da didad madlobeli viqnebi tu damexmarebit..winaswar madlobt
გამარჯობა, ნინი. რამდენი წლის ბრძანდებით? ასევე მნიშვნელოვანია, რამდენი ხნის უკან გაქვთ გაკეთებული აღნიშნული კვლევები, როდის იყო ის ერთი ორსულობა და როგორ მოხდა მისი დიაგნოსტირება.
ირინა
2016-08-24
მოგესალმებით მანანა ექიმო, ერთი კითხვით უნდა შეგაცუხოთ, 7 თვის წინ ვიმშობიარე ფიზიოლოგიურად უპრობლემოდ, 40 დგე მქონდა მენსტრუაცია და იმის შემდეგ ჯერ კიდევ არ მომსვლია, როგორც გიტხარით პატარა 7 თვისაა და მხოლოდ ძუძუზე მყავს, შესაძლებელია დაორსულება? და საშიშია ჯერ კიდევ რომ არ მომსვლია? გმადლობთ წინასწარ.
გამარჯობა, ირინა. თუ ბავშვი გყავთ სრულად ბუნებრივ კვებაზე, არაა გასაკვირი, რომ მენსტრუაცია არ გაქვთ, ეს ფიზიოლოგიურია. დაორსულების შანსი ძალიან დაბალია მანამდე, სანამ ბავშვი გეყოლებათ სრულად ბუნებრივ კვებაზე, როცა დაიწყებთ შერეულ კვებას, შესაძლებელია მოხდეს ორსულობა და ეს ორსულობა ამ შემთხვევაში შესაძლებელია მანამდე, სანამ მენსტრუაცია მოგივათ.
Nino
2016-08-27
Gamarjobat qalbatono manana chwmi problema mdgomareobs ciklis gadacdenashi.maqvs progesternis nakleboba es gavige meore orsulobaze da mteli orauloba vsvavdi utrojestans.bavshvi myavs xelovnur kvebze 10tvisaa da cikls velodebodi 21shi exla da ar momivida imis mere yovel ge testebs viyareb da sul uaryopitia.meuglestan urtiertoba am tveshi marto ertxel mqonda isic shewyvetili.spermatozoidi ar moxvedrila.ra sheidzleba davlio rom cikli damewyos?winaswar madloba
გამარჯობა, ნინო. მშობიარობის შემდეგ მენსტრუაცია არ მოგსვლიათ? რამდენი ხანია ბავშვი გყავთ სრულად ხელოვნურ კვებაზე? გთხოვთ მიპასუხეთ და შემდეგ მოგწერთ
ნიცა
2016-08-29
გამარჯობათ.ერთი კითხვა მაქვს.მჭირდება მილების გაწმენდა.მაინტერესებს რამდენხანში შეიძლება დაფეხმძიმება?წინასწარ მადლობა
გამარჯობათ, პირველ რიგში უნდა დააკონკრეტოთ რა პროცედურას გულისხმობთ მილების "გაწმენდაში". ზოგადად, მილებზე სამკურნალო პროცედურის ჩატარების შემდეგ ორსულობა იგეგმება პირველივე მენსტრუაციის შემდეგ, თუ სხვა გარემოებები არ უშლის ხელს
ნიცა
2016-09-02
ისევ მე გაწუხებთ მანანა ექიმო.შეხორცებები მაქვს მილებზე და მჭირდება ოპერაცია ანუ მილების გაწმენდა.რამდენხანში შეიძლება ბავშვის გაჩენა?
გამარჯობათ, ნიცა, რა მეთოდით აპირებთ მილების "გაწმენდას"? ამასთანავე კითხვა ვერ გავიგე, გთხოვთ დამიკონკრეტეთ, რის შემდეგ გულისხმობთ "ბავშვის გაჩენას" ?
ირმა
2016-09-07
Gამარჯობა ექიმო,რა ჯდება მილების გაცმენდა?
გამარჯობათ, ირმა, პირველ რიგში გასარკვევია, რა მეთოდით დაადგინეთ რომ თქვენს მილებს სჭირდება"გაწმენდა"? მილების პლასტიკას ვაკეთებთ ცხადია, თუმცა ყველა შემთხვევაში არაა მიზანშეწონილი
ანა
2016-09-09
6თვეა სპირალი მაქვს არაფერს შეუწუხებივარ ციკლიც მწყობრში მაქვს 15 სექტემბერს ველოდები მენსტრუაციას მაგრამ მეორე დღეა მაქვს ვარდისფერი გამონადენი ოდნავ თეთრად შლასთან ერთად არც ქავილი მაქვს არც წვა ეს ყველაფერიც მხოლოდ შარდვისას გამომდის ჯერ ვერ ვახერხებ ვიზიტს და იქნებ მითხრათ რასთან შეიძლება მქონდეს საქმე? ნისტატინის და კლოტრიმაზოლის ტამპონები გავიკეთე მონაცვლეობით ან იქნებ რამე მირჩიოთ სანამ ექიმთან მივალ რომ არ გამირთულდეს მადლობთ
გამარჯობათ, ანა, თქვენს მიერ მოწოდებულ ინფორმაციაზე დაყრდნობით ვერაფერს გეტყვით, მსჯელობა შემიძლია მხოლოდ ვარაუდების დონეზე. უნდა მობრძანდეთ კონსულტაციაზე
ნინი
2016-09-15
1წლის წინ გავიკეტე ფერტილოსკოპია ტბილიში და მე 4ე თვეში დავრჩი ფეგმდზიმედ ტესტიც მიჩვენებდა და ვაგინალურად ეხოშიც გამოჩნდა სანაყოფე პარკი მაგრამ კარგად ვერ მიემაგრა ნაყოფი..:((მის შემდეგ ორსულობა არ დაფიქსირებულა..ფოლიკული მიმწიფდება სტიმულაციის ფონზე მე 17დგეს სტიმულაციის გარესჰე უჭირს მომწიფება..ჩავიტარე ჰორმონების ანალიზი.FSH მაქვს 10,8(ნორმა 10) LH_17,08(ნორმა 10,5)DHEA-S 2,5(ნორმა 2,1)სხვა დანარჩენი ჰორმონები ნორმაშია როგორ ფიქრობთ ამ ანალიზების მიხედვით დაორსულება შეუძლებელია?ქუთაიში ვმკურნალობ და ექიმმა დამინიშნა micron 5 dhea დგეში 1 აბი..თქვენ რას მირჩევთ სწორი მკურნალობაა?და რამდენ ხანში შეიცლება ჩადGეს ნორმაში ჰორმონები და შევძლებ დაორსულებას?წინასწარ დიდი მადლობა
გამარჯობათ, ნინი, პირველ რიგში უნდა დადგინედეს როგორია თქვენი კვერცხუჯრედების მარაგი საკვერცხეებში, ამასთანავე დიდი მნიშვნელობა აქვს თქვენს ასაკს. თუ კვერცხუჯრედების მარაგი მცირეა, ნიშნავს იმას, რომ ფიზიოლოგიური გზით ორსულობის შანსი იქნება ძალიან დაბალი და თქვენი მონაცემებიდან გამომდინარე უნდა შევარჩიოთ მკურნალობის სხვა გზა.
შეაფასე ექიმი
პროფესიონალიზმი
სისუფთავე
ეთიკა

ექიმის შეფასება წარმატებით დასრულდა

თქვენი შეფასება გამოქვეყნდება ადმინისტრაციის გადამოწმების შემდეგ

გთხოვთ ასევე გააზიაროთ ექიმის პროფილი:

მსგავსი ექიმები
დარეკვა მიღებაზე ჩაწერა