• 3939 ექიმი საიტზე
  • 1035 კლინიკა საიტზე
  • 3486 ანოტაცია ბაზაში
ეს ჩაი შლის კენჭებს თირკმელში, წმენდს ღვიძლს და კლავს კიბოს
მოგწონს სტატია?

ძლიერი ანთებისსაწინააღმდეგო, ანტიპარაზიტული, ანტივირუსული და ანტიბაქტერიული თვისებების წყალობით, ჯინჯერი ითვლება 21 საუკუნის ერთ-ერთ ყველაზე სასარგებლო პროდუქტად.

ჯინჯერი მდიდარია С ვიტამინით, მაგნიუმით და სხვა მინერალებით, რომლებიც მას ჯანმრთელობისათვის ძალიან სასარგებლოს ხდიან. ჯინჯერი დიდი ხანია ცნობილია, როგორც იმუნიტეტის გასაძლიერებელი და საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებელი, ტკივილგამაყუჩებელი, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების საწინააღმდეგო, ასთმის და ბევრი სხვა დაავადების სამკურნალო საშუალება.

ფინჯანი ჯინჯერის ცხელი ჩაი ზამთრის პერიოდში გაცილებით უფრო ეფექტურია, ვიდრე ნებისმიერი სხვა სასმელი. ის ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა და განსაკუთრებით ეფექტურია შემდეგი კუთხით:
მას შეუძლია ებრძოლოს ინფექიცებს და გაამყაროს იმუნური სისტემა, რადგან ის მდიდარია ანტიოქსიდანტებით; ეს არის იმ ვირუსების საწინააღმდეგ მებრძოლი ეფექტური საშუალება, რომლებიც იწვევენ გრიპს, სურდოს და ჰერპესს; ჯინჯერი აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, ასევე წარმოადგენს ჟანგბადის, ვიტამინებისა და მინერალების წყაროს; მას შეუძლია შეამსუბუქოს ტკივილი კუნთებში, თავის ტკივილი და შეამციროს ინსულტის რისკი.

იმბირის ჩაის რეცეპტი:

ინგრედიენტები:
ნატურალური თაფლი;
¼ ჩ/კ დაფქული ჯინჯერი;
¼ ჩ/კ კურკუმა;
ქოქოსის რძე;
1 ჭ წყალი.

მომზადების წესი:
ჯინჯერის ჩაის მომზადება მარტივია. პირველ რიგში აადუღეთ წყალი, დაამატეთ კურკუმა და ჯინჯერი, ადუღეთ 7-10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ რძე და გადაწურეთ ნაყენი ფინჯანში. ოდნავ რომ შეგრილდება დაამატეთ ცოტაოდენი თაფლი.

ისიამოვნეთ და იყავით ჯანმრთელი!

 

მოგწონს სტატია?